Timişul, foarte performant la tranzacţiile imobiliare

Judeţul Timiş se menţine foarte sus în topul naţional al tranzacţiilor imobiliare.

O arată, o dată în plus, monitorizarea realizată pentru luna noiembrie a anului trecut de către Oficiul Naţional de Cadastru şi Publicitate mobiliară.

CITEȘTE ȘI: A fost prins criminalul lui Tudor, românul erou înjunghiat mortal la Londra de Anul Nou

Vorbim despre 3.267 e tranzacţii imobiliare înregistrate în Timiş, judeţul bănăţean fiind depăşit la acest capitol doar de Bucureşti, cu 8.038 de clădiri şi terenuri care şi-au schimbat proprietarii, şi Ilfov, cu 3.631.

Mai e de menţionat că judeţul care secondează Timişul în clasamentul tranzacţiilor imobiliare din noiembrie este Braşovul, cu 2.277 de operaţiuni – aşadar, cu aproape o mie mai puţine decât judeţul bănăţean, iar Clujul s-a situat pe poziţia imediat următoare, cu 2.190 de vânzări-cumpărări de proprietăţi imobiliare.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! Ger şi ninsoare la Timişoara şi în tot Banatul

Trebuie spus că 2018 a fost anul unei scăderi mari a tranzacţiilor imobiliare, atât la nivel naţional, cât şi în zona de vest a ţării.

În noiembrie, de pildă, în întreaga ţară s-au înregistrat 46.513 vânzări-cumpărări de proprietăţi imobiliare, în scădere cu aproape 27 la sută faţă de situaţia consemnată cu un an mai devreme, când numărul tranzacţiilor a fost de 58.843.

CITEȘTE ȘI: Andreea Berecleanu dezvăluie adevăratul motiv al divorțului de Andrei Zaharescu

Şi în Timiş s-a redus numărul imobilelor tranzacţionate în cele două luni de referinţă – noiembrie 2017, respectiv 2018 – însă cu numai 14,5 procente. Mai exact, dacă în noiembrie 2017 aveam de-a face cu 3.742 de tranzacţii imobiliare, la un an distanţă numărul lor a scăzut la 3.267.

Dintre acestea, 750 au fost vânzări-cumpărări de terenuri agricole extravilane, 10 au avut ca obiect suprafeţe neagricole situate în afara localităţilor, iar la capitolul terenurilor intravilane fără construcţii s-au consemnat 573 de tranzacţii, în timp ce 1.400 de operaţiuni au avut în vedere suprafeţe fără clădiri, în Timiş înregistrându-se în noiembrie 2018 noi proprietari şi pentru 534 de unităţi individuale, fiind vorba despre case, apartamente şi clădiri cu alte destinaţii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns