Timişul, foarte performant la tranzacţiile imobiliare

Analiștii financiari anticipează o ieftinire a locuințelor. „Proprietăţile rezidenţiale din marile oraşe sunt supraevaluate”

Judeţul Timiş se menţine foarte sus în topul naţional al tranzacţiilor imobiliare.

O arată, o dată în plus, monitorizarea realizată pentru luna noiembrie a anului trecut de către Oficiul Naţional de Cadastru şi Publicitate mobiliară.

CITEȘTE ȘI: A fost prins criminalul lui Tudor, românul erou înjunghiat mortal la Londra de Anul Nou

Vorbim despre 3.267 e tranzacţii imobiliare înregistrate în Timiş, judeţul bănăţean fiind depăşit la acest capitol doar de Bucureşti, cu 8.038 de clădiri şi terenuri care şi-au schimbat proprietarii, şi Ilfov, cu 3.631.

Mai e de menţionat că judeţul care secondează Timişul în clasamentul tranzacţiilor imobiliare din noiembrie este Braşovul, cu 2.277 de operaţiuni – aşadar, cu aproape o mie mai puţine decât judeţul bănăţean, iar Clujul s-a situat pe poziţia imediat următoare, cu 2.190 de vânzări-cumpărări de proprietăţi imobiliare.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! Ger şi ninsoare la Timişoara şi în tot Banatul

Trebuie spus că 2018 a fost anul unei scăderi mari a tranzacţiilor imobiliare, atât la nivel naţional, cât şi în zona de vest a ţării.

În noiembrie, de pildă, în întreaga ţară s-au înregistrat 46.513 vânzări-cumpărări de proprietăţi imobiliare, în scădere cu aproape 27 la sută faţă de situaţia consemnată cu un an mai devreme, când numărul tranzacţiilor a fost de 58.843.

CITEȘTE ȘI: Andreea Berecleanu dezvăluie adevăratul motiv al divorțului de Andrei Zaharescu

Şi în Timiş s-a redus numărul imobilelor tranzacţionate în cele două luni de referinţă – noiembrie 2017, respectiv 2018 – însă cu numai 14,5 procente. Mai exact, dacă în noiembrie 2017 aveam de-a face cu 3.742 de tranzacţii imobiliare, la un an distanţă numărul lor a scăzut la 3.267.

Dintre acestea, 750 au fost vânzări-cumpărări de terenuri agricole extravilane, 10 au avut ca obiect suprafeţe neagricole situate în afara localităţilor, iar la capitolul terenurilor intravilane fără construcţii s-au consemnat 573 de tranzacţii, în timp ce 1.400 de operaţiuni au avut în vedere suprafeţe fără clădiri, în Timiş înregistrându-se în noiembrie 2018 noi proprietari şi pentru 534 de unităţi individuale, fiind vorba despre case, apartamente şi clădiri cu alte destinaţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns