Timișul a scăpat de pesta porcină

. Tone de carne de porc cu pestă porcină, de vânzare în târguri

Prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, la solicitarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, o ședință a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, în cadrul căreia s-a decis stingerea focarelor de pestă porcină africană din comuna Bucovăț. Astfel,  s-a stins oficial ultimul focar de pestă porcină africană din județul Timiș. Ca urmare, se ridică restricțiile sanitare veterinare privind circulația suinelor vii din zona de protecție și supraveghere impuse prin actul de declarare oficială a pestei porcine africane în data de 29 februarie 2020.

De asemenea, se ridică restricțiile privind mișcarea suinelor pentru exploatațiile non-profesionale din zona de protecție și supraveghere, cu respectarea următoarelor condiții: suinele să fie identificate; mișcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș; întocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență din comuna Remetea Mare.

         În toate exploatațiile non-profesionale cu animale din zona de protecție cât și din zona de supraveghere s-a procedat la monitorizarea, examinarea clinică, măsurarea temperaturii corporale și au fost recoltate probe de sânge pentru examenul serologic PPA de la toate suinele aflate în zona de protecție. În urma stingerii celor trei focare din localitățile Cadar, Mănăstirea Șag Timișeni și Bucovăț, județul Timiș devine liber de pestă porcină africană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns