Timișorenii vor putea arunca gunoiul cu cartela. Primăria va construi 100 de insule inteligente supraterane de colectare selectivă a deșeurilor

Timișorenii vor putea arunca gunoiul cu cartela. Primăria va construi 100 de insule inteligente supraterane de colectare selectivă a deșeurilor

Timișorenii vor putea arunca gunoiul cu cartela. Primăria va construi 100 de insule inteligente supraterane de colectare selectivă a deșeurilor.

Primăria Municipiului Timișoara a pregătit cererea de finanțare pentru accesarea fondurilor din PNRR pentru implementarea unui sistem modern de colectare a deșeurilor, pentru blocuri și cvartale de blocuri. Proiectul a fost aprobat, vineri, de consilierii locali.

Astfel, municipalitatea are în vedere amplasarea a 100 de insule inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, care vor asigura capacitatea de colectare a deșeurilor pe 5 fracții de la nivel de condominii și cvartale de blocuri. Insulele de colectare vor fi supraterane, cu containere încasetate și fiecare container va avea o capacitate de 1,1 metri cubi. Fracțiiile de colectare sunt: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal și hârtie și carton. Costul per insulă este estimat la 10.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Universitatea de Vest din Timișoara, premiată de CCIFER

Fiecare insulă de colectare va fi digitalizată, va avea acces restricționat prin cartelă (minimum 200 de cartele vor fi date locatarilor arondați unei insule) și va aduna date despre nivelul de colectare al deșeurilor.

Cererea de finanțare a fost aprobată, vineri, de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Valoarea cererii este de 4.919.500 lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Termenul limită de efectuare a recepției la terminarea lucrărilor este 31.12.2024.

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorenii vor putea arunca gunoiul cu cartela. Primăria va construi 100 de insule inteligente supraterane de colectare selectivă a deșeurilor

  1. Excelenta idee !
    Propun ca cei care au propus si aprobat un astfel de proiect sa mearga sa adune ei gunoiul care va fi imprastiat pe strada in jurul insulelor !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *