Timișorenii și primăria – părere proastă despre transportul în comun

Sondajul de opinie lansat recent pe o rețea de socializare de primarul Nicolae Robu a produs primele rezultate. „Nu a pretins nimeni că e o abordare științifică, e un sondaj care dă informații de la un segment de populație, cel activ pe Facebook, dar este important să obținem date, iar ele sunt utile în măsura în care le interpretăm corect.

Sondajul s-a referit la fiecare linie de transport în comun în parte și cam 50 la sută din respondenți (în total aproape 2.000 de persoane) au răspuns că nu se pot pronunța pentru că nu o folosesc. Așa cum era de așteptat, percepția nu este una care să ne mulțumească, noi înșine exprimându-ne în repetate rânduri nemulțumirile”, a spus marţi Robu.

Pe scurt, datele sondajului arată că doar cinci la sută dintre participanți au o părere foarte bună despre transportul în comun din Timișoara, în timp 23,3 la sută au o părere bună. În rest, 36 la sută au o părere proastă și 35,8 la sută, una foarte proastă despre acest serviciu, în total 71,8 la sută.

Într-un top al părerilor bune se situează autobuzul 33 (56,1 la sută) și troleibuzul 15 (48,6 la sută), urmate – la egalitate – de troleibuzul 14 și autobuzul Expres 7 (39,8 la sută), după care vin troleibuzul 16 (37,3 la sută) și autobuzul 40 (37,2 la sută). Liniile de transport în comun despre care timișorenii au părerea cea mai proastă sunt 3 și 5. După cum se observă, nici o linie de tramvai nu se află între preferințele utilizatorilor.

„În afară de câteva linii, pe celelalte nu ne putem declara deloc satisfăcuți de calitatea transportului în comun, nemulțumirile sunt legate de ritm, dar și de starea tramvaielor vechi. Până nu înnoim parcul de tramvaie nu are cum să fie căldură iarna sau răcoare vara, cei care vor nimeri în unul din cele vechi vor fi nemulțumiți oricum”, este de părere primarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns