Timișorenii s-au întors printre rafturi, semn că se pregătesc temeinic pentru Revelion

Apetitul pentru shopping al locuitorilor din orașul de pe Bega nu s-a potolit după marile achiziții de Crăciun, astfel că, după vreo trei zile de pauză de la umblatul prin magazine, lumea a revenit printre rafturi. Parcările celor două mall-uri sunt pline, iar ocupanții autoturismelor… refugiaţi la cumpărături. Unii comercianți au fost prinși chiar cu o parte dintre galantare cam goale.

Oamenii caută și pentru Revelion produse culinare, dar nu mai au coșurile atât de ticsite cu mărfuri. Cei care petrec noaptea dintre ani acasă își doresc mâncăruri și băuturi mai rafinate. Miercurim, unul dintre hypermarketurile din nordul orașului nu mai avea, de exemplu, nici o bucățică de carne de curcan proaspătă, pe raft mai afându-se doar câteva pachete cu ficat.

La raionul de produse congelate mai existau câteva pachete cu piept de curcan cu 35 de lei/kg și de pulpe inferioare, la 14 lei/kg.

Vinul spumos (sau spumant) se găsește, însă, din belșug, la prețuri care încep de la nouă lei sticla și urcă până la câteva zeci de lei. Despre șampanie adevărată nu prea poate fi vorba, pentru că aceasta trece binișor de o sută de lei sticla și mulți consideră că doar pentru pocnetul de la miezul nopții nu are rost să cheltuiască atât de mult.

De carnea de pui, interzisă de superstiții în meniul de Revelion, nu duc lipsă magazinele, dar nici de diverse amestecuri pentru răcituri. Fructele și legumele proaspete sunt, și ele, destul de căutate, chiar dacă nu au un gust prea grozav, fiind aduse de peste mări și țări.

Nu doar alimentele se află în atenția cumpărătorilor între cele două sărbători de la sfârșitul lui 2017. Unii, foarte puțini, se mai plimbă printre rafturile cu jucării, pentru câte un Moș Crăciun întârziat în vizită la cunoscuți. Alții au descoperit deja reducerile de prețuri de la articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, astfel că s-au pus pe achiziționat, semn că s-au dovedit foarte cumpătați de Crăciun ori că au angajatori generoși, astfel că le-au mai rămas ceva bani pe carduri.

Fervoarea cumpărăturilor de dinaintea lui 25 decembrie s-a mai potolit, totuși. O bună parte dintre timișoreni au ales petreceri de Revelion la restaurante, unde sunt oferte pentru diverse buzunare, acestea situându-se aproximativ între 260 și 350 de lei meniul de o persoană.

Cu totul altfel se pune problema pentru cei care doresc să plece în excursii de Revelion. Pentru câteva zile pe Valea Prahovei sau în Bucovina, de exemplu, se plătesc câteva sute bune de euro de persoană.

Cu aceleași sume (sau poate chiar mai mici) se poate pleca, în aceeași perioadă, la schi în Bulgaria sau în Austria, iar cei cu dare de mână pot scoate din portofel de la 700 de euro în sus pentru a-l întâmpina pe 2018 la plajă, în Dubai.

Oriunde s-ar afla, cea mai importantă condiție pentru o petrecere reușită rămâne buna dispoziție, și nu neapărat suma investită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns