Criză uriaşă de forţă de muncă! Tot mai mulţi locuitori din Mehedinţi, Gorj şi Olt populează Timişoara

job timisoara

Anul 2017 a însemnat o adâncire a crizei de forţă de muncă, Timişul resimţind din plin acest fenomen. Dinamica personalului a atins cote mai mari ca niciodată, înregistrându-se un record greu de crezut în alte perioade: lunar, aproximativ 17.000 de persoane îşi părăsesc locul de muncă deţinut.

Dintre acestea, 3.000-4.000 se îndreaptă către alte societăţi, aproximativ 700-800 ies la pensie, iar restul nu se mai regăsesc în scriptele judeţului, cea mai mare parte alegând străinătatea. În aceste condiţii, firmele se luptă din răsputeri pentru a acoperi deficitul de personal care riscă să le afecteze producţia.

Aşa s-a ajuns ca Timişoara să fie din ce în ce mai mult populată cu locuitori din alte judeţe, îndeosebi din Mehedinţi, Gorj, Olt, Hunedoara şi Vâlcea, lucru care se poate constata chiar şi în traficul rutier, pe tăbliţele de înmatriculare ale maşinilor.

Curios este că persoanele din Oltenia preferă să lucreze la companiile multinaţionale, îndeosebi în comerţ, în timp ce pentru munca fizică mai grea sunt aduşi locuitori din Maramureş şi Bucovina.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Criză uriaşă de forţă de muncă! Tot mai mulţi locuitori din Mehedinţi, Gorj şi Olt populează Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *