Se „naşte” o maternitate modernă în Timişoara. Va rivaliza cu clinicile occidentale

Judeţul Timiş va avea o nouă maternitate, care va rivaliza cu clinicile occidentale. Aceasta va fi amplasată în perimetrul Spitalului Judeţean, lângă Casa Austria, şi va fi realizată din fonduri europene, în baza programului transfrontalier România-Ungaria, cu o valoare de 12 milioane de euro.

După ce noul obiectiv va fi finalizat, va fi relocată activitatea de la Maternitatea Bega, spaţiul actual nemaifiind pretabil pentru protejarea totală de infecţiile nosocomiale.

„Am investit cât am putut în clădirea de la Maternitatea Bega, pentru a funcţiona în condiţii acceptabile pentru actul medical, dar trebuie să recunoaştem că vremurile actuale impun noi abordări, iar aşteptările şi pretenţiile cetăţenilor sunt cu totul altele.

De aceea, anul 2018 va fi unul în care proiectele din sănătate vor fi prioritare şi sperăm să semnăm în primăvară contractul de finanţare pentru o nouă maternitate, absolut necesară pentru judeţ şi chiar pentru regiune”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţia responsabilă de acest proiect.

Maternitatea va avea 13 departamente, noutatea cea mai spectaculoasă fiind secţia de fertilizare in vitro, care urmează a deveni funcţională imediat după ce va fi autorizată de Ministerul Sănătăţii.

Imagini de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se „naşte” o maternitate modernă în Timişoara. Va rivaliza cu clinicile occidentale

  1. DE vreo douazeci de ani, ma trezesc cu spitale noi, cu maternitati noi (una era chiar la Spitalul militar), cu licitatii pentru aparatura la care nu se prezinta nimeni, macar sa iasa ceva,..Mai putina galagie si mai mai multe realizari.

Lasă un răspuns