Fost primar timișean, trimis în judecată

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Fărcălau, fostul primar al comunei Peciu Nou, județul Timiș, pentru luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că în perioada februarie 2014 – ianuarie 2015, inculpatul a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 403.650 lei reprezentând 4,5 la sută din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

În schimbul banilor respectivi, Fărcălău i-a promis omului de afaceri că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să își exercite atribuțiile de serviciu în așa fel încât contractele respective să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situații de lucrări, facturi fiscale etc.).

În acest context, omul de afaceri i-a remis fostului primar un ceas de mână și, în zece tranșe, sumele de 129.200 de lei și 2.000 de euro. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului, în vederea confiscării speciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.