Plafonul de scutire de TVA în 2018

tva

Deși Consiliul Uniunii Europene a aprobat României posibilitatea de a aplica un plafon de scutire de TVA pentru întreprinderile mici, de maximum 300.000 de lei (88.500 euro), în creștere de la 220.000 de lei, încă din luna octombrie, Ministerul Finanțelor Publice precizează că acesta se va putea aplica doar de la data la care măsura va fi aprobată de parlament, unde actul normativ se află în dezbatere.

Ca urmare a acestei situații, până la data finalizării procesul legislativ și intrării în vigoare a noii reglementări se aplică plafonul de scutire prevăzut la art. 310 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 220.000 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Plafonul de scutire de TVA în 2018

  1. Facturile mele sunt exclusiv pentru Germania (Servicii IT) si sunt exprimate in Euro; care este baza de referinta 65.000 Euro sau 222000 RON/ la curs actual?
    Multumesc !

  2. O afacere pentru micii hoti , care, cind ajung la 219000 lei nu mai fac facturi ! stie toata lumea cum se face ,numai organele de control ,nu ! daca te uiti pe CA a acestor firme o sa vezi ca se opresc undeva aproape de 220000 lei ! Nu inteleg aceasta masura ! Daca trebuiesc ajutati , sa le dea scutire de la impozite , sau alte taxe , nu TVA ! Sau de ce sa dea la turism 9 % , cind preturile cresc mereu , nu s-a vazut vreo reducere , ci a crescut profitul respectivelor hoteluri ! Au ajuns sa bage in cazare pretul meselor ca sa taxeze cu 9 % ! E corect fata de ceilalti ?

Lasă un răspuns