Timișorenii s-au înghesuit la mâncare stradală (galerie foto)

street food festival

Prima manifestare din orașul de pe Bega dedicată mâncării stradale – Street Food Festival – a adus mii de timișoreni în Parcul Rozelor. Pentru cei cu buzunarul strâmt soluția cea mai potrivită ar fi fost să mănânce bine acasă, altfel vizita la festival ar fi fost un adevărat chin: mirosurile îmbietoare umpleau văzduhul și era aproape imposibil să reziști tentației de a gusta măcar o mică porție din sutele de preparate pregătite chiar în fața cumpărătorilor.

S-a stat mult la coadă pentru mâncare mexicană, chinezească, italiană, germană și de multe alte origini. Cât despre prețuri, fără cel puțin 30 de lei de persoană nu avea rost să-ți propui să mănânci la Street Food Festival, cu tot cu bere sau o altă răcoritoare.

Un hot-dog costă 10 lei, o porție de cartofi, tot așa, o porție de tăiței cu diverse ingrediente – 20 de lei, iar una de paste – 22 de lei. Însă oamenilor pare să le placă, fiind apreciate diversitatea ofertei și modul de prezentare, mai ales că preparatele sunt diferite față de mâncarea stradală care se găsește de obicei în Timișoara (covrigi, șaorma, merdenele, felii de pizza și cam atât).

Festivalul continuă şi astăzi. Se mănâncă la mesele instalate în locul băncilor de la Teatrul de vară, pe bănci, în picioare, dar și pe scaunele gonflabile așezate în iarbă, în jurul unor măsuțe joase.

Totul este asezonat cu muzică, mai multe formații urcând în fiecare din cele patru zile ale festivalului pe scena din parc. Dincolo de comentariile legate de prețuri, manifestarea este bine primită de public și a dovedit că există o clientelă numeroasă pentru acest tip de mâncare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorenii s-au înghesuit la mâncare stradală (galerie foto)

  1. STREET FOOD, nu, ,,FOOD STREET” !!! P.S. : despre penele de curent, de joi, nu scrieți nimic ?!? Penibil, pt. un oraș de 5 stele !!!

Lasă un răspuns