Poluare masivă într-o localitate de lângă Timişoara! Oamenii sunt condamnaţi să respire aerul toxic cel puţin încă şapte ani

utvin 1

În ultimii 20 de ani, comunele periurbane din nordul municipiului Timişoara s-au dezvoltat mai mult decât cele din sud. Constructorii, inclusiv dezvoltatorii imobiliari, au evitat să ridice clădiri în zonele în care existau poluatori.

Satul Utvin, care aparţine de Sânmihaiu Român, este în calea vântului care transportă cenuşa de la halda CET. Pentru a stopa acest fenomen, în urmă cu câţiva ani, s-a înfiinţat, între cele două obiective, pe o suprafaţă de opt hectare, o plantaţie de stejari şi frasin (foto).

„Din păcate, nu toţi arborii sădiţi s-au prins şi anul acesta vom face replantările care se impun”, ne-a declarat Viorel Mărcuţi, primarul din Sânmihaiu Român.

„Încă nu se poate vorbi de stoparea poluării, deorece arborii sunt încă mici, de abia ajung la peste 60 de centimentri. Vom putea discuta de un tampon de protecţie al satului Utvin peste șapte ani, când copacii vor crește. Noi sperăm ca în loc de opt hectare de pădure să avem o suprafață mai mare, dar acest lucru se va realiza doar cu timpul”, a menţionat Viorel Mărcuţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *