Timişorenii lansează o petiţie împotriva demolării clădirii inspectoratului şcolar

Inspectoratul Scolar Timis

Reprezentanţii municipalităţii au decis ca imobilele în care-şi desfăşoară activitatea Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, şi cel în care au învăţat elevii de la Liceul de Arte Plastice, să fie demolate în perioada imediat următoare.

Toate acestea au avut loc după ce Ministerul Culturii le-au scos din zona protejată. Din păcate, unii timişoreni nu văd cu ochi buni această decizie şi astfel au lansat o petiţie online intitulată: „Nu demolării clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Bd Loga, nr.3”.

„Dacă în cazul clădirii în care au funcţionat Liceul Izraelit şi mai târziu Liceul de Arte Plastice au apărut în presă ca motive pentru demolare lărgirea Străzii 20 Decembrie 1989 şi degradarea clădirii (nicicare îndeajuns pentru a scoate o clădire dintr-o zonă protejată), pentru dărâmarea clădirii în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş nu îmi este cunoscută nici o justificare.

Clădirea în care se găseşte Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, spre deosebire de multe imobile din centrul istoric al Timişoarei, este în stare bună, are ca şi cea a fostului Liceu de Arte o deosebită valoare istorică, evocând multi-culturalitatea specifică oraşului – în cazul de faţă moştenirea culturală evreiască, dar pe lângă aceasta consider că are şi valoare arhitectonică, fiind un bun exemplu al arhitecturii interbelice din Timişoara şi integrându-se perfect cu clădirile interbelice de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga şi străzile adiacente.

Din toate aceste motive îmi exprim dezacordul total faţă de demolarea parţială sau totală a clădirii de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 3”, scrie autorul petiţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişorenii lansează o petiţie împotriva demolării clădirii inspectoratului şcolar

  1. Consider absurda ,aberanta, și de nici un motiv justificata demolarea acestei clădiri!!! ESTE PREA FRUMOASA și în perfecta stare, de multe ori trec sa o admir!
    KRATIMA, poți interveni ?

    !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *