Nicolae Robu poate fi contrat doar de un independent

robu3

De câteva zile, se aruncă în spațiul public nume de potențiali candidați la Primăria Timișoara. Este o manevră clasică a partidelor politice, ca în apropierea perioadei electorale, să nominalizeze posibili candidați.

Explicațiile sunt clare: organizația politică trebuie să arate că dispune de rezerve de cadre sufciente pentru a avea de unde alege un cadidat; se dă un mesaj diverselor grupuri care susțin o anume persoană; se abate atenția mass-media de la adevăratele probleme din partid; se trage de timp pentru a se putea căuta în liniște candidatul cel amai potrivit.

În cazul Timișoarei și al PSD, pentru că de la această formațiune se așteaptă un rival pentru Nicolae Robu, avem de-a face, mai degrabă, cu ultima variantă: tragerea de timp. Aproape sigur, nici unul dintre candidații vehiculați nu va intra în cursa pentru primărie, dintr-un motiv foarte simplu: Robu e favorit cert și ar câștiga alegerile chiar dacă ar trebuie să mai facă, Doamne ferește!, încă o operație pe cord.

PSD știe bine acest lucru, dar e firesc să nu-l admită public, pentru că ar transmite un mesaj de slăbiciune. La rândul lor, nici cei vehiculați drept potențiali candidați nu sunt deloc încântați să irosească timp, bani și energie într-o competiție în care chiar și ei sunt convinși că vor ieși pe locul doi și, mai grav, s-ar putea să piardă într-un mod umilitor.

Așadar, PSD nu e deloc într-o postură fericită la Timișoara, lucru care nu e deloc o noutate în ultimii 25 de ani. Asta nu înseamnă că social-demcorații consideră lupta aprioric pierdută.

Laboratoarele filialei lucrează la o variantă care ar putea măcar să-i pună ceva probleme lui Nicolae Robu, chiar dacă nu e garantată victoria.

Soluția e inspirată din ”modelul Oprescu” și constă în susținerea unui independent, care trebuie, în mod obligatoriu, să fie o personalitate recunoscută a Timișoarei.

Sarcina este extrem de dificilă, din două motive. În primul rând, urbea de pe Bega nu a mai dat nume atât de sonore care să fie cunoscute de toți locuitorii, din Calea Buziașului până în Ronaț, iar apoi, chiar dacă ar exista o asemenea persoană,va trebui dusă o muncă de lămurire intensă, pentru ca un independent cu notorietate să-și riște popularitatea de dragul unei candidaturi.

Nu este, însă, imposibil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *