Timişorenii din zona Calea Șagului se plâng că au fost uitaţi de autorități

Locuitorii uneia dintre cele mai aglomerate și circulate zone din Timișoara se confuntă cu lipsa de reacție a autorităților, atunci când sesizează diferite probleme. Dacă în centrul urbei polițiștii locali mai sancționează șoferii care parchează mașinile neregulamentar, în Calea Șagului această practică nu pare să fie o problemă.

Autoturismele intră pe trotuar și circulă printre pietoni chiar dacă în urmă cu ceva timp au fost puși stâlpi care să blocheze accesul acestora. În timp, piedicile au dispărut, iar șoferii și-au găsit locuri de parcare gratuită.

Nici stațiile mijloacelor de transport în comun nu sunt demne de un oraș de cinci stele, cum își doresc autoritățile locale să fie urbea de Bega. Unele sunt sparte de mulți ani, însă nici în acest caz nu se iau măsuri, considerându-se probabil că acestea nu reprezintă o prioritate. Dacă, totuși, se mai intervine pe ici, pe colo în zonă, lucrurile sunt făcute de mântuială, iar acest lucru o dovedește asfaltul proaspăt turnat pe Calea Șagului, în care încep să apară gropile.

O altă problemă sesizată de cetățenii care locuiesc în zonă este cea a lucrărilor realizate la linia de tramvai de pe Strada Ana Ipătescu, colț cu Calea Șagului. După ce muncitorii au intervenit, lucrarea a stagnat, uitând să mai toarne asfalt, astfel încât trecerea pentru pietoni să poată fi folosită.

Părinții care îi duc pe cei mici în cărucioare sau persoanele care circulă în scaune cu rotile nu au nici o șansă să folosească zebra, singura lor posibilitatea este trecerea pe lângă aceasta, pe carosabil, într-o intersecție foarte circulată. La fel se întâmplă și în cazul bătrânilor, cărora le este greu să calce pe hopurile de pe trecerea pentru pietoni.

 

”Atentat” la… viața unui dud

Un caz aparte întâlnit în Calea Șagului este ”atentatul” la integritatea unui dud. Plantat în urmă cu câțiva ani de timișoreanul Ilie Pantea, dudul a devenit obstacol în calea… afaceriștilor. ”Timp de doi ani cineva a tăiat din tulpina acestuia, în speranța că se va usca și va dispărea. Pe timpul verii, dudul le oferă oamenilor umbra pe care o caută, însă se pare că reclamele societăților din zonă nu sunt destul de vizibile din cauza sa și tocmai de aceea cred că s-a încercat distrugerea lui”, spune Ilie Pantea. Până acum, însă, pomul a rezistat eroic, e drept, cu cicatrici pe trunchi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişorenii din zona Calea Șagului se plâng că au fost uitaţi de autorități

  1. nu va mai plangeti…nu ati auzit ca o sa fiti bagati in seama?se vor darama toate garajele,la rand…asta nu e bagare in seama?Spuneti mersi sa nu va darame si blocurile,ma rog numai apartamentele nelocuite in care se tin muraturi si alte lucruri…ca ajuta la creearea de noi locuri de parcare,avand in vederea infuzia de masini cu numere de alte judete…Doar n-ati vrea sa se construiasca parcari subterane sau etajate,cand cu un buldozer si niste muncitori necalificati,intr-o zi ai rezolvat un cartier…da-le naibii de impozite si taxe ce nu se vor mai incasa,cam 1,5-1,8 miliarde pe an…avem bani destui,ca sa ne impiedicam de acest maruntis,doar e sub fondul de salarii pe primarie

Lasă un răspuns