Teremia Mare renaşte din propria-i cenuşă. Ce se întâmplă în comună

Cândva, comuna Teremia Teremia Mare era o localitate prosperă, cu plantaţii de viţă-de-vie, care se întindeau cât vedeai cu ochii, peste o mie de hectare. După anii ’90, nimeni nu s-a mai ocupat de acestea şi cu timpul s-au degradat.

Acum, agricultorii cultivă mai mult cereale, iar viţa-de-vie e plantată doar de gospodari în propriile curţi. Renumitul coniac de Teremia se face din ce în ce mai rar şi doar de către unii cunoscători. Fostele băi termale, atât de vizitate pe vremuri, au ajuns în ruină.

Fostul restaurant Palace, cabinetele medicale şi băile de la subsol sunt astăzi doar amintiri. Chiar şi ştrandul care după ani buni a fost redeschis, a fost, în cele din urmă, închis din nou.

După ce ani şi ani, localitatea Teremia Mare a stat amorţită în nemişcare, acum să semne că revine la viaţă. Parcul din centrul civic este amenajat modern, cu băncuţe frumoase, cu trandafiri, cu gazon şi iluminat stradal. E un loc bine orânduit, aşa cum trebuie să fie în curtea unui gospodar.

Între Teremia Mare şi Teremia Mică s-a construit o pistă de biciclete, iar în curând se va renova şcoala şi se va ridica o grădiniţă cu program prelungit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Teremia Mare renaşte din propria-i cenuşă. Ce se întâmplă în comună

  1. Super articol !!!! Ne bucuram sa vedem schimbari , de cand a fost ales primarul actual Cornel Vasile Gui si viceprimarul Raul Robu.. intr-un an au facut mai mult decat au facut restul de la revolutie incoace !!! Acum e datoria cetatenilor sa o intretina .

  2. Stimă și respect acestor doi oameni Cornel Gui si Raul Robu care împreună cu echipa lor au readus la viață aceasta comuna frumoasa!!! Mult succes înainte!!!

Lasă un răspuns