Timişorenii au pistă de biciclete cum scrie la carte – VIDEO

Primăria Timișoara a finalizat o pistă pentru biciclete, adoptând o soluție nouă, iar rezultatul este, în sfârșit, unul comod pentru bicicliști, fără să deranjeze pietonii. Abordarea prevede modificarea profilului unei străzi cu sens unic, fără circulaţie intensă, prin realizarea unei piste pentru biciclete așa cum ar fi de dorit să fie toate din Timișoara.

Amenajarea poate fi văzută pe străzile Diaconu Coresi și Eneas, până la intersecţia cu strada Drubeta, și pune la dispoziţia bicicliştilor o pistă cu două sensuri având o lăţime de doi metri, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri luminoși, pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Lungimea amenajării este de un kilometru.

pista biciclete

Pe această lungime a străzii, covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului. Străzile perpendiculare pe traseul amintit au fost dotate cu calmatoare pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto.

După cum a anunțat viceprimarul Dan Diaconu, „lucrările vor continua pe strada Eneas până la Calea Sagului, asigurându-se astfel o legătură sigură şi facilă pentru biciclişti între Calea Şagului şi Calea Martirilor. Traseul este paralel cu bulevardul Liviu Rebreanu, această rută fiind una dificil de utilizat de către biciclişti din cauza traficului intens”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Timişorenii au pistă de biciclete cum scrie la carte – VIDEO

Lasă un răspuns