TIMIŞ. Primăria cu nuferi, dar și cu orgolii nebănuite

Multe primării din Timiș au mușcate la ferestre, dar nuferi am văzut doar în părculețul din fața administrației din Giarmata. Din punct de vedere al simbolisticii sale, nufărul întruchipează frumusețe și iluminare.

În diferite epoci și locuri, semnificația acestei plante se axează, în special, pe puritate. Așadar, primăria din Giarmata te întâmpină cu flori pline de înțeles, expuse pe oglinda apei din amenajarea peisagistică, dar și cu altele multicolore, vesele, la intrare.

Dincolo de „gardul” plin de culoare, însă, e leopardul, căci armonia de afară, când e vorba de consiliul local, nu se regăsește și în funcționarea acestuia. Ca își în mandatul anterior, bătăliile din interiorul deliberativului local se învârtesc în jurul viceprimarului, care poate fi înlocuit după cum se schimbă și majoritățile.

După alegerile din 2012, PP-DD s-a remarcat prin astfel de manevre și la Giarmata, fiind sprijinit și de PDL, impunând un alt viceprimar, respectiv pe Florin Farkaș, în detrimentul liberalului Ionel Carabulia, ales după votul din 2012, decizia fiind atacată și întoarsă de prefect.

În fapt, lucrurile sunt însă mult mai complicate, existând vreo patru hotărâri de consiliu referitoare la funcția de viceprimar, unul în funcție și un altul cu hotărâre judecătorească de repunere pe post.

Am intrat în lunile ultimului an de mandat și, pe măsură ce se apropie alegerile locale, se așteaptă ca animozitățile și tulburările din consiliul local de aici să se accentueze, ba chiar să redevină efervescente, pentru că, nu-i așa?, politica se trăiește la maximum la Giarmata!

Primarul Virgil Bunescu se gândește și el serios dacă să mai candideze sau nu, având în vedere contextul nicidecum liniștit al politicii locale.

Prin urmare, în ciuda armoniei din ochiurile de apă din părculețul primăriei, nimfele înflorite ascund mistere nebănuite. Pentru a le descifra, trebuie să te pierzi printre ițele, sforile și orgoliile politicienilor locali.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns