Ponta bagă zâzanie între bugetari. Profesorii ameninţă că vor boicota deschiderea anului şcolar

Sindicaliştii afirmă că şi educaţie se numără printre domeniile prioritare din Programul de Guvernare şi ameninţă că dacă nu se va realiza o majorare a salariile vor boicota deschiderea anului şcolar.

„După ce ieri Guvernul a decis majorarea salariilor angajaţilor din sistemul de sănătate, profesorii consideră că se impune o creştere a salariilor şi în sistemul de învăţământ”, afirmat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.)

Federația apreciază ca justă decizia luată de Guvernul României de a majora salariile angajaților din sănătate, dar reamintește Guvernului că, în Programul de guvernare, mai există un domeniu prioritar – educația.

”Procentul de 34%, față de cel de 100 % promis a se acorda salariaților din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, precizează președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.

„Ne-am dori ca anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții”

După majorarea din luna martie, salariul net al unui învățător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră este de 1.825 de lei.

”Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluție de majorare suplimentară și pentru salariații din învățământ, cu siguranță că numeroasele mesaje de revolt, pe care le-am primit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aștepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții pentru elevi și dascăli”, a adăugat liderul F.S.L.I.

Victor Ponta: Medicii nu s-au opus când s-au majorat salariile din Educaţie

Legat de solicitările venite din partea profesorilor, premierul Victor Ponta a subliniat, ieri seară, că acum a venit rândul medicilor să li se mărească salariile, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat deja cu angajaţii din Educaţie.

Declaraţia premierului a venit ca reacţie la faptul că sindicatele din învăţământ au cerut noi majorari salariale, similare cu cele anunţate pentru medici, avertizând că, în caz contrar, s-ar putea iniţia acţiuni de protest.

„E corect să vrea, toată lumea vrea”, a răspuns Victor Ponta, întrebat într-o emisiune TV ce părere are despre doleanţele cadrelor didactice.

Premierul a reamintit că în Educaţie s-au facut deja majorari salariale în mai multe trepte, aşa cum s-a convenit cu sindicatele, iar „medicii nu s-au opus, dimpotriva, au zis ca e bine”.

realitatea.net

0 Comments

No Comment.