Timişorenii, atacaţi de purici şi ţânţari

dezinsectie 2

Ne fac viaţa un chin, ne enervează la culme, căci, în ultima vreme, nu-i chip să stai la o terasă sau pe o bancă fără să nu fi atacat de aceste creaturi mici şi insistente. Unde mai pui că, după ce te confrunţi cu înţepăturile lor, starea de disconfort îţi alungă somnul sau interesul pentru orice altă activitate.

Banalul ţânţar poate deveni un duşman de temut, mai ales în perioadele cu veri ploioase, când se înmulţeşte peste limită. În prezent, cohortele de insecte au invadat nu numai parcurile şi străzile oraşului, ci şi casele şi apartamentele timişorenilor, care se plâng că nu se mai pot odihni din cauza lor.

Ţeapă în supermarketurile din Timişoara

După câţiva ani în care Primăria Timişoara nu a mai alocat nici un ban pentru stropirea cu insecticid împotriva ţânţarilor, anul acesta a investit o sumă destul de mică pentru combaterea acestui dipter. În urmă cu câteva săptămâni, pe străzile Timişoarei, din când în când, te puteai întâlni, cu vajnicii luptători împotriva ţânţarilor, înarmaţi cu vermorele, stropind zona verde de pe străzile urbei.

Efectul a fost aproape nul, mai ales că la scurt timp a mai şi plouat, iar timişorenii n-au avut altă soluţie decât să devină nostalgici şi să-şi aducă aminte de vremurile bune în care se făceau stropiri cu sprijinul aviaţiei utilitare.

Mediul umed, cauzat de precipitaţiile dese şi abundente din această vară, a făcut ca, în câteva cartiere ale Timişoarei să se semnaleze o invazie de purici şi alte insecte, cum ar fi gândacul negru de bucătărie.

În cartierele Şagului, Soarelui şi Dâmboviţa cetăţenii se luptă cu aceste insecte, nereuşind să facă faţă invaziei. Cât despre ţânţari, avem o singură certitudine: la iarnă sigur vom scăpa de ei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timişorenii, atacaţi de purici şi ţânţari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *