Timişoreni, ATENŢIE când extrageţi bani din BANCOMATE! Care e NOUA metodă de furt

„Furculiţa” şi „pisicuţa” sunt cele mai eficiente metode de jefuit ATM-urile. Mai mulţi tineri au reuşit să dea lovitura cu aceste metode, în ultimul an, inclusiv la Timişoara, unde au fost păgubiţi zeci de oameni.

Poliţiştii atrag atenţia că hoţii au o variantă modernă să facă rost de bani, care nu implică folosirea cardului.

Anchetatorii spun că cea mai nouă metodă constă în virusarea şi controlul electronic al bancomatului vizat. Astfel, hoţii reuşesc să extragă sume importante, accesând sistemul informatic al ATM-ului.

De asemenea, poliţiştii avertizează că se foloseşte şi metoda „pisicuţa”, prin montarea unor dispozitive de clonare a cardurilor.

Altă metodă intens utilizată se numeşte „furculiţa” şi constă într-un dispozitiv prins în fanta de eliberare a bancnotelor, iar sumele retrase de client sunt blocate în acel dispozitiv. Ulterior, după câteva minute, hoţii vin şi scot banii.

Orice suspiciune privind integritatea unui bancomat trebuie sesizată imediat la 112 sau apelând numărul înscris în loc vizibil pe ATM.

În cazul în care aţi dorit să extrageţi o anumită sumă iar banii nu ies, sunaţi la aceleaşi numere de telefon şi nu părăsiţi bancomatul până când nu îşi fac apariţia autorităţile sau reprezentanţi ai băncii care deţine ATM-ul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns