Timișorean judecat pentru o țigară de marijuana fumată cu două săptămâni înainte de a provoca un accident

Un caz inedit se află pe rolul instanțelor timișorene, iar în zilele acestea se așteaptă verdictul pe care îl vor da judecătorii Curții de Apel.

Mădălin Pătruțescu, un tânăr timișorean, a fost autorul unui accident de circulație, soldat cu avarierea a trei mașini și cu rănirea unei persoane de sex feminin. Incidentul a avut loc anul trecut, în zona de nord a orașului. Aflat la volanul unei mașini, el a pierdut controlul acesteia, intrând în coliziune cu un alt autoturism care staționa la un semafor. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina lovită a fost proiectată în alta.

În urma analizelor efectuate la spital, șoferul vinovat a fost depistat pozitiv la testul de substanțe psihotrope, specialiștii concluzionând că acesta a fumat marijuana. În fața instanței, tânărul a recunoscut acest lucru, însă a ținut să sublinieze că țigara a fost consumată cu două săptămâni înainte de producerea accidentului și că nu s-a gândit că efectul acesteia poate fi atât de îndelungat.

Inculpatul a adăugat că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și nicidecum pentru că ar fi fost influențat de efectele consumului de marijuana. Avocatul acestuia a declarat că, într-adevăr, din raportul toxicologic a rezultat existența unei anumite cantități de substanțe psihotrope în organismul clientului său la data incidentului, însă acestea erau inactive.

Totuși, procurorii au solicitat ca tânărul să fie condamnat pentru că a condus un autoturism sub influența unor substanțe interzise, dar Judecătoria Timișoara l-a achitat. Reprezentanții parchetului au făcut apel împotriva acestei hotărâri, urmând ca judecătorii Curții de Apel Timișoara să se pronunțe în curând asupra verdictului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorean judecat pentru o țigară de marijuana fumată cu două săptămâni înainte de a provoca un accident

  1. Ma prosti mai sunteti, in California a scazut numarul accidentelor rutiere de cand au legalizat si voi incercati sa denigrati cannabisul.
    Romania este in urma cu cel putin 100 de ani ca si mentalitate. Toate tarile o sa legalizeze macar pentru scop medicinal, iar noi o sa ramanem ULTIMA GAINA A EUROPEI.

Lasă un răspuns