Timișoreanul Vlad Oros, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

Timișoreanul Vlad Oros, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică! Echipa României, locul 2 mondial

Olimpiada Internațională de Astronomie, desfășurată în perioada 6-13 noiembrie, a bifat încă o performanță a tinerilor elevi români. Lotul României, compus din primii clasați la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică 2021 de la Suceava, a obținut mai multe medalii de aur, argint și bronz la cele trei categorii de participanți – juniori, seniori beta și seniori gama.

Una dintre medaliile de argint i-a revenit tânărului timișorean Vlad Oros, aflat, pentru prima dată, într-o competiție internațională în acest domeniu. Astronomia, o știință explorată de curând de Vlad Oros (un nume a trecut dincolo de hotare prin performanțele deosebite obținute în domeniul fizicii), a reprezentat o nouă provocare pentru elevul Liceului ”Grigore Moisil” din Timișoara.

Calificat la această competiție internațională datorită medaliei de aur obținută la olimpiada de la Suceava, Vlad Oros a răspuns afirmativ noii provocări. În acest an, organizatorul Olimpiadei Internaționale de Astronomie, care a reunit participanți din peste 50 de state ale lumii, a fost Observatorul Astronomic INAF-Brera din Milan, Italia.

Medalia de argint obținută la o disciplină mai puțin studiată în România reprezintă o altă reușită meritorie a lui Vlad Oros, un tânăr pentru care studiul este o perpetuă și fascinantă călătorie spre cunoaștere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns