„Leii” din Banat, un nou succes în Liga Naţională

"Leii" din Banat, un nou succes în Liga Naţională

CS SCM OHMA Timişoara a obţinut, sâmbătă seară, o nouă victorie, a cincea, în Liga Naţională de baschet masculin.

Alb-violeţii aflaţi sub comanda lui Dragan Petricevici au depăşit-o pe Athletic Neptun Constanţa cu scorul de 74-73, pe sferturi 22-10, 12-16, 21-20, 19-27, într-o partidă disputată la sala „Constantin Jude”.

Adam Mirkovici, jucător care evoluează pe poziţia 4 la echipa de pe Bega, a împlinit în ziua meciului vârsta de 30 de ani. Startul partidei a propus apărări ferme de ambele părţi, astfel că în primele opt minute au fost marcate în total doar 21 de puncte, 11-10  în favoarea gazdelor. Ultimele 90 de secunde ale primului sfert au fost perfecte pentru „lei”, cu 11 puncte înscrise şi nici unul primit, pentru un prim parţial de 22-10.

Actul secund a fost mai echilibrat. După ce a fost stabilită diferenţa maximă a primei reprize (24-10, min. 11), oaspeţii au recuperat şi s-au apropiat la 34-26.

După pauză, diferenţa a scăzut la o singură posesie (36-33), dar timişorenii s-au menţinut în avantaj şi au intrat cu 55-46 în ultima perioadă de zece minute. Athletic Neptun Constanţa şi-a văzut încununată cursa de urmărire cu 91 de secunde înaintea ultimei sirene, la aruncarea de trei puncte reuşită de Corpodean (70-71). A răspuns Lilov (72-71), apoi au venit două libere pentru Kosic (72-73), iar coşul victoriei l-a înscris Olah, cu un slam-dunk, când mai erau 20 de secunde până la finalul partidei.

Marcatorii echipei CS SCM OHMA Timişoara au fost următorii: Darrion Strong – 38p, Ivan Lilov – 12p, Milos Komatina – 8p, Alexandru Olah – 8p, Nikola Gajici – 2p, Adam Mirkovici – 2p, Aleksandar Vlahovici – 2p, Robert Schipor – 2p. „A fost o victorie cu emoţii, dar mai este ceva în ziua de astăzi fără emoţii?

Ca să fim foarte obiectivi, noi avem de patru săptămâni şi ceva un trend ascendent, dar este greu să-l menţinem. Nu ne-am antrenat bine săptămâna asta, unii jucători au avut probleme. Dacă noi nu vorbim despre ele înainte de meci, nu înseamnă că nu le avem sau că nu încercăm să găsim soluţii. Laszlo Lazar nu s-a putut antrena după meciul cu Clujul, iar Darrion Strong a pierdut vreo trei antrenamente.

Una peste alta, cu emoţii sau fără emoţii, este o victorie. Trebuie să o uităm repede, întrucât campionatul este lung, mai avem 23 de meciuri până la play-off, ceea ce este foarte mult. Îmi felicit jucătorii pentru dăruire”, a declarat antrenorul Dragan Petricevici.

Pentru CS SCM OHMA Timişoara urmează meciul din deplasare cu BC CSU Sibiu, programat vineri, cu începere de la ora 19 (Digi Sport), în sala „Transilvania” din oraşul de pe Cibin.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *