Timișoreanul Vlad Oros a obținut medalia de aur și locul I absolut la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene

Încă o medalie de aur pentru timișoreanul Vlad Oros

Medalie de aur și locul I absolut pentru timișoreanul Vlad Oros, la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene.

Lotul de elevi al României a obținut cel mai bun rezultat la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene, desfășurată în perioada 16-20 iunie.

Cinci elevi, printre care și Vlad Oros, au format echipa care a reprezentat țara noastră la Hanovra (Germania).

Vlad Oros, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara, este considerat cel mai ”titrat” participant la competițiile naționale și internaționale de fizică, menținându-se, de-a lungul anilor, pe podiumul excelenței mondiale.

CITEȘTE ȘI: ”Directorul nu este șef, ci un coordonator, un lider”, spune Violeta Estrella Bontilă, directorul Colegiului Național ”C.D. Loga” din Timișoara

Competiția de la Hanovra i-a adus, și de această dată, medalia de aur, respectiv locul I absolut, cu cel mai bun rezultat din concurs, precum și premiul special pentru cea mai bună lucrare la proba teoretică.

Vlad Oros este singurul component al echipei care învață la un liceu de stat. Ceilalți patru elevi care au făcut parte din lotul României – Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a, medalie de aur, locul II), Alexandru Momoiu (clasa a XI-a, medalie de aur, locul III), Răzvan Gabriel Marcu (clasa a XII-a, medalie de argint) și Mihnea Bițurcă (clasa a XII-a, medalie de argint) sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.

Timișoreanul Vlad Oros a obținut medalia de aur și locul I absolut la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene

Lotul României a fost însoțit de prof. dr. Delia-Constanța Davidescu (Liceul Internațional de Informatică, București) și de conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Timișoreanul Vlad Oros a obținut medalia de aur și locul I absolut la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene

  1. Felicitări,copii frumoși!
    Inteligența și consecventa voastră sunt remarcabile, aducând, nu doar faima liceelor voastre, ci a nației romane ,care a etalat lumii multe minți sclipitoare!
    Sper ca mass-media și decidenții Educației să prezinte tuturor copiilor, romanilor,succesul vostru de excepție, fiindcă sunteți mândria tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *