Timişoreanul Mircea Mihăieș, laureat al Premiului Național „Tudor Arghezi” pentru Opera Omnia

Timişoreanul Mircea Mihăieș, laureat al Premiului Național „Tudor Arghezi” pentru Opera Omnia

Cunoscutul scriitor și critic literar timișorean Mircea Mihăieș a fost distins cu Premiul Național „Tudor Arghezi” pentru Opera Omnia (critică și istorie literară), în cadrul Festivalului internațional de literatură „Tudor Arghezi”, organizat de Consiliul Județean Gorj, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria orașului Târgu Cărbunești, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor din România, Institutul Cultural Român.

Ajuns la a 42-a ediție, Festivalul s-a desfășurat în intervalul 19-22 mai 2022 la Târgu Jiu. An de an, Festivalul a premiat personalități din domeniul istoriei și criticii literare și al poeziei. Mircea Mihăieș a devenit, totodată, Cetățean de Onoare al orașului Târgu Cărbunești, localitate unde se află originile lui Tudor Arghezi.

Juriul, în componență națională, a fost condus de Horia Gârbea (președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România) și Irina Petraș (președintele Filialei din Cluj-Napoca a Uniunii Scriitorilor din România).

Premiul a fost înmânat de către Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, care a susținut și o vibrantă laudatio, în care a subliniat valoarea remarcabilă a creației laureatului.

Festivitatea de premiere a beneficiat și de un excepțional spectacol al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului”.

CITEŞTE ŞI: Șeful STPT îi trimite să spele autobuze pe subalternii care nu percutează la solicitările sale

„Sunt profund impresionat atât de distincția în sine, care mă plasează într-o companie mai mult decât onorantă, date fiind personalitățile care au primit acest premiu înaintea mea, cât și de festivalul impecabil organizat, la care am participat cu plăcere”, ne-a declarat ieri Mircea Mihăieș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *