Timişoreanca Oana, cea mai tânără şi dibace viceprimăriţă din Timiş

Oana Marcu

O cheamă Oana şi aşa-i spune toată lumea. Nu-i place să i se zică „domnişoara viceprimar”, Oana Marcu are numai 29 de ani, este viceprimar în comuna Tormac şi, la intrarea în politică şi administraţie, a fost întâmpinată cu unele reticenţe.

„Am simţit încă din campanie că lumea mă priveşte ca pe-un copil. Mai ales cei bătrâni aveau rezerve. Privirile lor spuneau limpede ce gândesc: < Dar… e fată! Dar… e tânără!>. Nici unguroaică nu eram, să vorbesc aceeaşi limbă cu populaţia majoritară din localitate. Între timp am învăţat două-trei cuvinte, cât să-i salut. Sincer vă spun, nu m-a pasionat dintotdeauna politica. Am terminat psihologia, m-am specializat în consiliere şi am lucrat la Timişoara, la Fundaţia < Rudolf Walther>. M-am implicat în domeniul social pentru că oamenii au mereu nevoie de ajutor şi prea puţini sunt dispuşi să vină în întâmpinarea lor. Sunt mulţi copii neglijaţi, săraci, care stau pe unde apucă şi cresc precum iarba câmpului, în vreme ce părinţii îşi văd de-ale lor sau, pur şi simplu, pierd vremea cu berea-n faţă.”

viceprimarita Tormac
Foto: Facebook

În politică am ajuns tot pe fondul aplecării mele naturale către sfera socialului. Sunt preşedintele PSD pe comună şi cred că trandafirii mă reprezintă tocmai fiindcă fac trimitere la aceeaşi orientare către oameni. Faptul că ştiu psihologie m-a ajutat mult în a comunica eficient cu persoane mult mai în vârstă decât mine şi să le fac să înţeleagă că, dincolo de anii mei puţini, pot fi eficientă ca viceprimar. Funcţia e vremelnică, Oana rămâne Oana”, ne spune tânăra, înainte de a recunoaşte că, la început, când s-a mutat de la oraş la Tormac, cu părinţii, nu i-a fost deloc la îndemână ruperea de ritm, lentoarea şi liniştea satului.

 

Citeşte şi:
Sărăcie, singurătate și o idilă cu un sfârșit crunt

 

„După atât timp petrecut la Timişoara, mi-a fost greu să vin aici, unde, dacă n-ar fi fost munca, n-aş fi ştiut ce să fac. Este drept că ajung seara acasă obosită, dar uneori simt şi eu nevoia să mă distrez ca o fată de vârsta mea. Îmi plac excursiile şi, în concediu, merg cu prietenul meu în călătorii frumoase. Ieşim doar în doi, fără trupă, ca să ne bucurăm de acel împreună care este numai al nostru şi pe care, din cauza funcţiei care mă solicită, am ajuns să-l preţuim tocmai fiindcă este rar. Altminteri, îmi place ce fac, mi-s dragi tormăcenii mei care mă strigă şi de peste gard, când stau în curte, fiindcă mereu au ceva de întrebat sau de solicitat. Iubesc comuna asta. Poate-s subiectivă, dar o văd frumoasă, cu spaţiile ei verzi din centru, pline de flori. Sunt maniacă puţin cu florile! Trandafirii sunt încă mici, dar o să crească!”, ne anunţă, cu un zâmbet încrezător, viceprimăriţa Oana.

 

Citeşte şi:

Muia: „Suntem prea săraci!”

 

Se vede, la Tormac, că femeia ţine casa. Locul pare alintat de mâinile unei gospodine vrednice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Timişoreanca Oana, cea mai tânără şi dibace viceprimăriţă din Timiş

  1. Aceasta tanara vorbeste urat cu lumea si nu a facut nimic pentru comuna Tormac.Nu stim pe ce criterii a ales o PSD ul.N o mai vrem!

  2. Pe vremuri la 29 de ani, nu mai erai domnişoară, ci mamă şi gospodină la casa ei. în rest e proastă de duduie, sperăm să nu ajungă primar never.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *