Timişorean sărbătorit la… 101 ani! Îşi aminteşte încă de al Doilea Război Mondial, dar şi întâlnirile cu Regele Mihai I

Ion Dumitrascu

A împlinit 101 ani şi a primit cu această ocazie o vizită-surpriză din partea părintelui Ioan Bălăgean din Parohia ortodoxă Timișoara-Fratelia, căreia Ion Dumitraşcu îi este cel mai longeviv enoriaş.

Însoțit de clerici și credincioși din cadrul comunităţii, preotul paroh a bătut la uşa seniorului pentru a-i ura ani mulţi şi binecuvântaţi, dar şi pentru a-i dărui din partea fraţilor întru Hristos o icoană a Maicii Domnului, ca semn de prețuire pentru credința lui nestrămutată şi pentru lunga sa viață închinată lui Dumnezeu prin muncă, stăruință și rugăciune.

De asemenea, Dumitraşcu a primit din partea credincioșilor şi un buchet de flori și un tort împodobit cu o lumânare inscripţionată cu… 101. Toţi oaspeţii au fost plăcut impresionați de memoria vie de care gazda lor dă dovadă la această înaintată vârstă, căci venerabilul timişorean a demonstrat că-şi aminteşte în amănunt vremea tinereţii sale, anii zbuciumaţi ai celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi întâlnirile cu Regele Mihai I al României. La finalul întrevederii, musafirii i-au cântat sărbătoritului, din inimă, „La mulți ani!”.

Întrebat despre secretul longevității, bătrânelul din Fratelia a mărturisit că munca și mișcarea, alături de credința în Dumnezeu, au fost factorii care l-au întărit și l-au ținut viu. Chiar și la această vârstă, el mai crapă lemne, dând o mână de ajutor în propria gospodărie.

Parohia Timișoara-Fratelia desfășoară mai multe activități filantropice, clericii acestei parohii, membrii Consiliului parohial și doamnele din Comitetul de femei fiind implicate în proiecte sociale ce au în centrul atenției persoanele vârstnice și pe cele lipsite de posibilități financiare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns