Timişoara, văzută pe HBO

Pe canalul HBO se difuzează un serial care s-a filmat chiar la Timişoara.

„Hackerville” prezintă modul în care poliţişti din Frankfurt, împreună cu omologi din Timişoara, caută să stopeze atacuri cibernetice, lansate din oraşul de pe Bega.

La finalul filmărilor, actorii şi producătorii au avut numai cuvinte de laudă despre Timişoara, care este prezentată că fiind „un oraş liniştit, extrem de bine gândit arhitectural, cu piaţete vechi minunate, un oraş larg, cu mult spaţiu verde, cu oameni diferiţi faţă de cei din Bucureşti”, în care industria de film ar putea să se simtă bine”.

O Timişoară romantică, plină de farmec”, dar şi un oraş în care realizatorii filmului au avut „toată susţinerea autorităţilor locale, lucru care nu s-ar fi întâmplat la Bucureşti”.

Acest lucru nu i-a scăpat primarului Nicolae Robu, care a postat pe o reţea de socializare mesajele protagoniştilor serialului, cu explicaţia următoare: „În timp ce unii localnici hulesc Timişoara, iată ce părere au cineaştii care au filmat serialul HBO Hackerville”.

Fără îndoială, filmul contribuie la promovarea imaginii Timişoarei, însă, dincolo de vorbele măgulitoare ale cineaştilor, nu trebuie ignorat nici scenariul serialului, care nu este tocmai favorabil timişorenilor şi românilor, în general.

Acţiunea se petrece pe două planuri, unul în Frankfurt, altul în Timişoara, aflate în totală discordanţă. În timp ce poliţiştii din Frankfurt sunt prezentaţi într-o lumină extrem de pozitivă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre criminaliştii din Timişoara.

La nemţi, totul e super-planificat, există target-uri clare, se lucrează cu mijloace tehnice ultra-avansate, specialiştii sunt îmbrăcaţi impecabil, arată bine şi sunt extrem de punctuali, în timp ce poliţiştii din Timişoara sunt graşi, nebărbieriţi, îmbrăcaţi neglijent, întârize la serviciu, mănâncă shaorma în birou şi le sunt scoase în evidenţă problemele personale.

Sunt aspecte dintr-un scenariu care ne arată că, dincolo de vorbele măgulitoare ale cineaştilor nemţi, Timişoara nu este privită asemenea unui oraş din Germania.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns