Intervenție medicală în premieră la Timișoara

Recent, în cadrul clinicii Cardiotim s-a efectuat o nouă procedură, cea de închidere de Foramen Ovale Patent (PFO), cu un succes răsunător.

Intervenția a fost realizata de dr. Milovan Slovenski și doctorul Alexandru Gheorghiu, în colaborare cu prof. dr. Adina Ionac, alături de întreaga echipă.

Intervenția a fost efectuată în premieră la Timișoara, în condiții de maximă siguranță și competență medicală.

Procedura a constat în corectarea unei malformații cardiace congenitale (Foramen Ovale Patent) prin plasarea unui dispozitiv de tip ”umbreluță” între atriul stâng și atriul drept din inimă. Procedura se realizează cu anestezie locală, fiind minim invazivă.

”Foramen Ovale” este un orificiu la nivelul peretelui care desparte cele doua atrii, comun tuturor fetușilor, care în mod normal se închide la naștere.

Dacă orificiul persistă, acest lucru se definește ca Foramen Ovale Patent (persistent) și poate avea consecințe în decursul vieții.

Această malformație este o afecțiune comună descoperită de obicei întâmplător, în timpul unor investigații legate de alte afecțiuni.

În cazuri grave, poate cauza trecerea cheagurilor de sânge la nivelul vaselor cerebrale, cauzând accidente vasculare cerebrale, sau la nivelul coronarelor, provocând infarcte miocardice.

Cardiotim reprezintă un sistem integrat de servicii medicale cardiologice, pornind de la consultații în ambulator până la intervenții cardiovasculare intraspitalicești de maximă complexitate.

Utilizăm aparatură de ultimă generație cu posibilitatea efectuării unei game variate de investigații de specialitate (începând de la ECG, ecografie cardiacă, test de efort și ajungând, în funcție de necesitate, până la coronarografie, studiu electrofiziologic, etc.).

Cardiotim propune soluții medicale performante într-un ambient conceput și dezvoltat în jurul pacientului. Ne adresăm tuturor pacienților adulți cu boli cardiovasculare, în orice fază a afecțiunii, furnizând servicii cardiologice complete, de la prevenție până la intervenții cardiovasculare complexe și reabilitare.

În cadrul spitalului de cardiologie Cardiotim se efectuează și investigații invazive (ex: coronarografie) și proceduri intervenționale (ex: stentări, ablații, implaturi de stimulatoare) și chirurgicale cardiovasculare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns