Timișoara va deveni mai atractivă pentru turişti

Creşterea constantă a numărului de turişti în Timişoara, în ultimii ani, prognozele optimiste cu privire la acest domeniu, generate de obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, dar şi de investiţiile în spaţiul public şi accesibilitate din ultima perioadă, generează noi provocări.

Prima dezbatere pe această temă a avut loc în luna martie a.c., cu titlul „Timişoara, destinaţie turistică 2021”. Pe lângă prezentările generate de subiectul dezbaterii, evenimentul a permis o lungă sesiune de discuţii libere ale autorităţii locale, reprezentate de viceprimarul Dan Diaconu, cu operatorii de turism, ghizi şi persoane interesate de acest domeniu.

Concluziile acestor discuţii s-au transformat într-un set de măsuri necesare pe termen scurt, mediu şi lung pentru încurajarea activităţilor turistice în Timişoara, precum și în dorința de a realiza o structură consultativă de turism. Necesitatea dialogului constant cu operatorii de turism şi sectorul asociativ din acest domeniu la nivelul municipiului Timişoara este mai mult decât evidentă.

La nivelul consiliului local a fost aprobată constituirea Consiliului Consultativ în domeniul Turismului, iar evenimentul a avut loc ieri, sub coordonarea consilierului Radu Dimeca, secretarul Comisiei pentru studii, prognoze și economie a CLT, în prezența viceprimarului Dan Diaconu.

Numeroase organizații neguvernamentale și firme private și-au exprimat dorința de a se implica în crearea unei Timișoare cât mai atractive din punct de vedere turistic până în anul 2021, fiind lansate și câteva idei. Acestea se vor prinde viață la următoarele întâlniri, care vor avea loc pe baza unor teme anunțate dinainte.

1 Comments
nusuntrobot 09/05/2017
Va deveni mai atractiva cand va reusi sa zugraveasca ceea ce a construit fostul imperiu si Franz Iosef. Pana atunci: prognoze optimiste, set de masuri, discutii libere, comitete, coordonare, idei care se vor lansa. Tiganie de stat.