Timișoara și o jumătate de centură-ntreagă

ntura 1

Cele mai recente informații primite de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara cu privire la centura de sud a municipiului ne arată că s-au montat cele cinci grinzi la al doilea pasaj, de data aceasta în zona localității Moșnița Nouă, în apropiere de DJ 592.

CITEȘTE ȘI: Foto: Hotelul cu 10.000 de camere, de pe o insula superbă, care nu a fost niciodată locuit. Ce secret sumbru are

Este vorba despre un pasaj peste un canal al ANIF, primele elemente de suprastructură fiind amplasate în urmă cu două săptămâni, în zona Freidorf. „La final de octombrie, stadiul lucrării este de peste 42 la sută. Alte lucrări executate în ultima perioadă: terasamente pentru viitorul sens giratoriu de la conexiunea centurii cu DN 59 spre Moravița, așternerea primului strat de asfalt la al doilea sector din apropiere de localitatea Chișoda, umpluturi de pământ, decofrări, turnări de elevații și șanțuri trapezoidale, reprofilări de taluz, alte lucrări la pasaje și podeț”, mai spun reprezentanții DRDP Timișoara.

Reamintim că antreprenorul care realizează proiectarea și execuția centurii de sud, în lungime de 25,69 kilometri, este compania Tirrena Scavi SpA. Contractul pentru construcția șoselei este în valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 30 de luni, din care șase luni pentru activitatea de proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor. Termenul de 24 de luni a început din 25 martie 2020, odată cu predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns