Foto: Hotelul cu 10.000 de camere, de pe o insula superbă, care nu a fost niciodată locuit. Ce secret sumbru are

hotel

Chiar dacă pare greu de crezut, există un hotel cu 10.000 de camere, ce nu a fost locuit niciodată. Pe insula Rugen din Marea Baltică, se află cel mai mare hotel din lume. Clădirea are 10.000 de dormitoare și impresionează prin mărimea și frumusețea lui.

CITEȘTE ȘI: Noul „aur negru”. Cercetătorii finlandezi au dezvoltat cafeaua „celulară”. Ce gust are și când ar putea apărea pe piață

Totuși, în mod surprinzător, nimeni nu a stat vreodată aici. Hotelul a fost construit acum  mai bine de 80 de ani și nu a avut niciun turist care să îi treacă pragul .

hotel 1

Motivul este incredibil. Impresionanta clădie a fost construită de naziști, între 1936 și 1939, la ordinele lui Adolf Hitler, temutul dictator. Scopul era acela de a găzdui 20.000 de persoane. Propaganda era simplă: „putere prin fericire”.

hotel 1 1

Totuși, n-a fost să fie. În acea perioadă, războiul a acaparat atenția tiranului, motiv pentru care hotelul a rămas nefinalizat. Aici au lucrat mai bine de 9.000 de muncitori, până când toți au fost transferați în fabricile de arme.  În timpul războiului, impresionantul hotel ce a fost folosit pe post de ascunzătoare. Astăzi, hotelul este una dintre cele mai mari curiozități ale lumii.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *