Olimpia Oprea sare în apărarea medicilor timișoreni monitorizați cu brățări electronice

Olimpia Oprea sare în apărarea medicilor timișoreni monitorizați cu brățări electronice

Fostul director al Spitalului Municipal Timișoara, medicul ginecolog Olimpia Oprea, a reacționat după ce actuala conducere a decis ca personalul medical să poarte brățări electronice prin care le este monitorizată activitatea.

„<<Lunar Spitalul Municipal Timișoara va plăti o sumă de 20.000 -30.000 de lei chirie, pe patru-cinci clădiri unde se află clinicile unității medicale. O brățară electronică valorează 200 de euro. Sistemul nu substituie pontajul, dar vine ca o confirmare a pontajului>>. Pentru infractori nu există fonduri pentru a fi monitorizați cu brățări electronice, în schimb spitalul a găsit soluții…

ANMCS are un indicator și o cerința privind monitorizarea pacientului și nu a medicului! Spitalul are un sistem funcţional de identificare a pacientului bazat pe cel puţin două elemente de identificare. La nivelul spitalului există planificarea instruirilor periodice ale personalului cu privire la identificarea corectă a pacienţilor”, a scris pe Facebook, Olimpia Oprea.

Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a anunțat că implementează un sistem revoluționar de monitorizare a activității cadrelor medicale cu un echipament electronic prevăzut cu bluetooth:

”Noi vom distribui acest echipament la toți angajații, dar ei trebuie să aibă grijă de el, să nu îl ia, să îl arunce sau să îl dea de pereți. Dacă se va strica, vor trebui să îl plătească… Vrem să vedem cum funcționează. Dacă merge bine și are randament, îl vom extinde anul viitor pe întreg spitalul. Sistemul funcționează pe tehnologie bluetooth. În momentul în care ai intrat în spital cu acest echipament, imediat ești monitorizat. Chiar când un medic intră seara sau noaptea la o urgență, la un pacient, el este înregistrat. Activitatea lui este monitorizată, inclusiv în orele suplimentare”.

Sistemul este închiriat, plătindu-se 20.000 -30.000 de lei lunar, pentru cele patru-cinci clinici în care acesta este deja implementat. O brățară electronică valorează 200 de euro. Potrivit conducerii, toate spitalele care sunt în procedura de acreditare de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) trebuie să aibă un grad de încredere cât mai mare, motiv pentru care s-a decis adoptarea sistemului de brățări electronice.

”Practic noi am respectat niște cerințe legale. Ne-au solicitat acest lucru și de câte ori am avut control de la Curtea de conturi: o monitorizare exactă a activității medicale. Acest sistem urmărește mișcările fiecărui cadru medical în cadrul spitalului. Am avut reclamații, una chiar recentă, prin care aparținătorii s-au plâns că la pacient nu a intrat niciun medic cu zilele.

Atunci noi am demonstrat cu acest sistem că s-a intrat și de patru ori pe zi la pacient. Practic este o oglindă a activității. Acesta nu substituie pontajul, dar vine ca o confirmare a pontajului. Nu e nicio înregistrate video și respectă legislația din acest punct de vedere în domeniu. Nu iradiază, ci funcționează prin bluetooth, așa cum avem și la mașină. Echipamentele sunt luate în chirie, nu sunt cumpărate.

Tot sistemul este închiriat și se plătește chirie… În spitalele din occident există acest sistem de monitorizare electronică a activității și în multe spitale din România a fost implementat, dar și în alte instituții și companii private”, a explicat, în presă, Daniel Malița.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Olimpia Oprea sare în apărarea medicilor timișoreni monitorizați cu brățări electronice

  1. Exact „Tichie de margaritar” era nevoie la Spitalul Municipal. Sunt atatea alte probleme de rezolvat care consuma mult mai putine resurse ca si acest sistem de monitorizare. Precis ofertantul este unul care face parte din clientela politica. Un sistem de acces pe baza de card cu RFID ar putea face acelasi lucru, la un pret mult mai mic, dar nu intereseaza pe nimeni acest lucru…

  2. Se revolta cei care nu isi respecta programul sau cei care nu au activitate medicala, acest sistem putand arata clar ce face fiecare. Oare acesta sa fie motivul nemultumirii doamnei fost manager ?

  3. Secretul lui Polichinele este programul doamnelor si domnilor medici este arhicunoscut,bineinteles ca sint si exceptii si asta va spune cineva care a fost de foarte multe ori in spital in ultimul an de zile.
    Sau este si varianta ca dupa o anumita ora stau ascunsi eu personal nu i am vazut.
    Masura este una foarte buna depinde si de cine gestioneaza aparatura.
    Dar pe mine personal nu m a afectat programul am noroc nu am avut complicatii si am primit tratamentul la timp.
    Si pot sa spun ca de medicul care m a ingrijit am fost si sint foarte multumit.
    Dar de alte aspecte din spital nu am fost multumit,incepind cu mincarea care cel putin din punctul meu de vedere a fost sub orice critica,dar nu intruĺ in amanunte.
    Dar ceea ce trebuie legiferat este ca medicii sa se hotareasca ori la stat ori la privat,si acolo si acolo nu se potriveste si nu este deloc corect.
    Daca s ar face acest lucru s ar termina si cu problemele in ceea ce priveste pontajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *