Timișoara se supune mai greu trendurilor pieței imobiliare. Ultimele preţuri ale locuinţelor

Ce însemană ipoteca imobiliară și cum afectează ea conviețuirea într-un condominiu, la Timişoara

La nici trei luni de la intrarea în vigoare a Legii dării în plată, prețurile de pe piaţa rezidenţială autohtonă tind să revină pe un făgaş ascendent. Un mic paradox, așadar, proprietarii având pretenții mai mari cu toate că finanțarea lipsește.

Conform unui studiu al imobiliare.ro, trendul s-a generalizat la nivel național, inclusiv în marile orașe ale țării, oferta vânzătorilor fiind, luna trecută, cu aproape o zecime mai scumpă faţă de perioada similară a anului precedent. Ce-i drept, Timișoarea pare mai puțin atinsă de vântul care bate în momentul de față pe piața imobiliară, creșterile de preț fiind mai mici decât cele înregistrate în București, în Cluj sau la Brașov.

Studiul menționat atestă că, în Capitala Banatului, preţurile cerute de vânzători au crescut cu nici un procent în ultima lună (de la 991 la 1.000 de euro/mp), nivelul actual al preţurilor fiind, totuși, cu 11,2 la sută mai mare decât în perioada similară din 2015. Apartamentele vechi s-au scumpit cu unu la sută în iulie (de la 987 la 997 de euro/mp), în vreme ce unitățile locative noi s-au apreciat cu numai 0,3 la sută (de la 1.013 la 1.016 de euro/mp).

Comparativ, după o scădere de 2,8 la sută consemnată în iunie, preţurile apartamentelor din Capitală au revenit pe creştere, cu un plus de 3,4 în iulie, de la 1.094 la 1.131 de euro/mp (cu cinci procente mai mult decât în vara lui 2015), suma medie solicitată de vânzătorii din Brașov (898 de euro/mp) este cu 3,5 la sută mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, în vreme ce la Cluj-Napoca preţurile au consemnat o creştere de 1,2 la sută în ultima lună, de la 1.200 la 1.214 de euro/mp, ceea ce echivalează cu un plus de 13 procente faţă de iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns