Micii iconari se şcolesc la Sânnicolau Mare

Au prefaţat praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea Centrului de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare, învăţând să-i zugrăvească chipul pe sticlă, la fel ca iconarii români de odinioară, şi descoperindu-şi propria indentitate religioasă, culturală şi naţională în cadrul unor ateliere interactive, menite să-i îndrume în domeniul picturii bisericeşti, dar şi să-i familiarizeze cu virtuţile solidarităţii şi ale lucrului în echipă.

Tinerii asistaţi din cadrul centrului s-au adunat la biserica parohială din Sânnicolau Mare, au participat, cuminţi, la slujba Utreniei şi şi-au petrecut după-amiaza în curtea sfântului lăcaş, pictând pe sticlă, cu şablon, icoane cu Maica Preacurată cu Pruncul în braţe, dar şi alte chipuri ale sfinţilor ortodocşi.

Gazdă le-a fost părintele protopop Marius Podereu, care şi-a propus să acorde o atenţie specială micuţilor cu deschidere faţă de valorile duhovniceşti şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu.

Pentru coordonatorii, dar şi pentru beneficiarii Centrului ,,Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare a fost un moment de îndoită bucurie, deoarece Maica Domnului este şi ocrotitoarea instituţiei care are în grijă 25 de copii.

Proveniţi din familii aflate în dificultate, ei primesc aici o masă caldă, sprijin în efectuarea temelor, meditaţii, rechizite şi materiale didactice, totul spre prevenirea riscurilor de abandon şcolar. În cadrul centrului, micuţii participă la activităţi recreative, de formare a deprinderilor practice şi de întreţinere a spaţiului personal.

Copiii sunt încurajaţi să fie deschişi în orice situaţie, să-şi exprime sentimentele, nemulţumirile şi dorinţele într-un mod constructiv, dar şi să-şi apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalţi.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns