Timişoara, reprezentată la „Stork Cup”

New Generation Timisoara baschet 1 1

Ediţia cu numărul zece a „Stork Cup”, întrecere baschetbalistică organizată recent la Becej, în Serbia, şi rezervată juniorilor, a avut la start şi un club din România.

New Generation Timişoara a participat cu două echipe, una de băieţi şi alta de fete, reuşind câteva victorii de pus în ramă în faţa unor reprezentante ale sportului cu mingea la coş din spaţiul ex-iugoslav. Celelalte formaţii au fost din Slovenia, Muntenegru, Macedonia, Ungaria şi Serbia.

La minibaschet masculin (copii născuţi în anul 2005), elevii lui Gigi Lipovan au încheiat pe locul al treilea, fiind foarte aproape de câştigarea trofeului. Ei au bifat două victorii (38-26 cu Proletar Zrenjanin şi 48-16 cu Velika Kikinda) şi tot atâtea înfrângeri (27-30 cu KK Dino Basket şi 29-32 cu KD Nova Gorica), ultimul meci, care a decis ocupanta primului loc, fiind unul cu „cântec”.

New Generation Timisoara baschet 2„Cu Nova Gorica a fost pentru prima dată când am vrut să scot echipa de pe teren! Dacă am fi câştigat am fi fost pe primul loc. M-a nemulţumit în special o decizie din finalul meciului, dar întregul joc a fost dominat de o foarte mare tensiune. S-au dictat tot felul de faulturi, călcarea liniei, am fost şicanaţi tot meciul. În cele din urmă am încheiat pe locul al treilea, după Nova Gorica şi Dino Basket, reuşind o performanţă la nivel individual, Iulia Vâtcă fiind desemnată MVP! Ea este o jucătoare de mare perspectivă în vârstă de zece ani. Practică baschetul de un an şi jumătate şi a jucat formidabil la turneul din Becej. La grupa de minibaschet vreau să-l evidenţiez şi pe Mohammadi Armin pentru dăruire şi pentru modul în care a evoluat”, ne-a declarat antrenorul Gigi Lipovan.

Rezultate mai puţin satisfăcătoare au fost obţinute cu echipa feminină sub 16 ani de la New Generation, pregătită de acelaşi tehnician. Trei înfrângeri din tot atâtea partide au suferit timişorencele: 28-52 cu Kecskemét, 36-48 cu KK Jedinsvo Becej şi 27-38 cu ZKK Titel.

„Din păcate, la U16 am ocupat ultimul loc, am întâlnit trei echipe foarte puternice. KK Jedinsvo Novi Becej a avut în componenţă jucătoare de 18 ani, iar eu am venit cu fete de 14-15 ani, pentru că am vrut să văd care ne este nivelul la această categorie de vârstă. ZKK Titel a fost vicecampioană a Serbiei în ultimii doi ani, dar am jucat bine în acest meci. Una peste alta, a fost un turneu foarte reuşit pentru noi”, ne-a mai spus Gigi Lipovan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns