Timișoara, „invadată” de diplomați străini

ambasadori timisoara

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, subprefectul județului, Daniel Franțescu, viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, președintele executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, reprezentanți ai mediului de afaceri, s-au întâlnit ieri, la Palatul Administrativ, cu o delegație formată din reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, ambasadori și însărcinați cu afaceri, aflați în județul Timiș. La întâlnire a participat Maria Magdalena Grigore, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

CITEȘTE ȘI: Crăciunul vine mai devreme. Măsură şoc pentru întreaga economie: salariul minim creşte cu 20% pentru 1 milion de angajaţi, pentru cei cu studii superioare şi cei care au minim 15 ani vechime

Vizita se înscrie într-o acțiune mai amplă a Ministerului Afacerilor Externe, organizată cu ocazia marcării Centenarului Marii Uniri. S-au aflat la Palatul Administrativ reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Republica Algeriană Democratică și Populară, Republica Lituania, Regatul Hasemit al Iordaniei, Republica Cehă, Statul Israel, Malaezia, Republica Chile, Federația Rusă, Republica Bulgaria, Republica Belarus, Republica Peru, Republica Arabă Egipt, Republica Islamică Pakistan, Republica Sudan, Georgia, Republica Federală Nigeria, Republica Portugheză, Statele Unite Mexicane, Republica Armenia, Republica India, Republica Indonezia, Republica Slovacă, Republica Irak, Muntenegru, Republica Africa de Sud, Republica Tunisiană, Republica Democratică Congo.

CITEȘTE ȘI: Cine au fost cei trei tineri morţi în carnagiul din vestul ţării. Rudele şi prietenii îi deplâng pe reţelele de socializare

“Este o onoare să avem astăzi alături de noi un număr impresionant de reprezentanţi ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti. Mă bucur să am privilegiul de a vă întâmpina, în numele Instituţiei Prefectului, în judeţul nostru.

La nivelul celor două municipii şi al Consiliului Judeţean Timiş, avem 58 de parteneriate şi acorduri de cooperare aflate în derulare sau încheiate în decursul ultimilor ani.

Ţările europene cu care suntem parteneri sunt Germania, Italia, Franţa, Austria, Ungaria, Serbia, Marea Britanie, Ucraina, Republica Moldova, Spania, Belgia, Polonia, Grecia, Slovenia, Slovacia şi Letonia.

În afara continentului, avem colaborări cu Statele Unite ale Americii, Republica Populară Chineză, Peru şi Vietnam. De asemenea, 24 de comune din Timiş au nu mai puţin de 51 de înfrăţiri, parteneriate şi acorduri de colaborare cu ţări precum Ungaria, Serbia, Germania, Austria, Elveţia şi Franţa.

După cum puteţi observa, o mare parte dintre asocieri includ ţările vecine cu România. Poziţionarea acestor localităţi în vecinătatea graniţei facilitează o mai mare disponibilitate pentru colaborare în scopul de a derula proiecte comune şi de a rezolva probleme de interes reciproc. Județul Timiș se află printre primele județe din punct de vedere al investițiilor străine, al nivelului de trai al populației și al forței de muncă calificată. Toate acestea i-au conferit acestuia statutul de important și atractiv centru economic al României, un partener credibil de afaceri și cooperare”, a afirmat subprefectul județului Timiș.

„Pentru Consiliul Județean Timiș este o oportunitate extraordinară să fie gazda unei asemenea delegații extrem de importante. Avem ocazia de a ne face cunoscuți și de interacționa direct cu o serie de înalți diplomați cărora le voi prezenta activitatea economică, turistică și culturală a regiunii, fiind evidențiat potențialul de dezvoltare al județului Timiș în mai multe domenii.

Cred că putem arăta și în perspectiva anului 2021 când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii că suntem un model de multiculturalism, de înțelegere etnică și armonie confesională”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Diplomații străini au mai avut în program, ieri după-amiază, un tur ghidat prin Timișoara, care a pornit din fața Palatului Baroc


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișoara, „invadată” de diplomați străini

Lasă un răspuns