Timişoara – Baia Mare, în finala Cupei României – GALERIE FOTO de la victoria bănăţenilor cu Steaua, scor 36-7

rugby Timisoara Saracens Steaua Bucuresti 9

Timişoara Saracens şi Ştiinţa Baia Mare se vor întâlni sâmbăta viitoare, cu începere de la ora 18,30, într-o nouă finală. De această dată, meciul va avea loc în capitala Banatului, mai exact pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Maramureşenii au obţinut primii biletul pentru ultimul al Cupei României. Ei au trecut sâmbătă, scor 40-13, pe „Arena Zimbrilor”, de Dinamo Bucureşti, în prima semifinală a competiţiei.

Duminică, de la ora 13, trupa lui Grainger Heikell a primit în Ronaţ vizita Stelei în cealaltă confruntare din penultimul act. Presiunea a fost mare pe umerii gazdelor, care au avut o prestaţie excelentă în prima repriză, când a fost stabilit, de fapt, deznodământul întâlnirii.

La pauză, tabela stadionului „Gheorghe Răşcanu”, plin în ultima zi a săptămânii, a indicat 23-0 în favoarea timişorenilor. Burcea şi Manumua au făcut câte o vizită în terenul de ţintă advers, celelalte puncte fiind aduse de Calafeteanu din transformări şi penalităţi.

O bună parte din repriza secundă s-a desfăşurat între cele 22-uri. La jumătatea ei, eliminarea lui Fonovai a rupt echilibrul, oaspeţii marcând un eseu prin Dumitru după o cursă de aproximativ 50 de metri. Boldor a transformat pentru 23-7. Acestea aveau să fie singurele puncte marcate de roş-albaştri, pentru că finalul i-a găsit tot pe timişoreni în atac. Umaga, după o intercepţie, şi Burcea, în urma unei grămezi ordonate la cinci metri de terenul de ţintă al „militarilor”, au fost autorii a încă două încercări în contul formaţiei timişorene. Calafeteanu a mai înscris o dată dintr-o penalitate.

Scor final, 36-7, iar Timişoara Saracens s-a calificat în cea de-a treia finală consecutivă a Cupei României.

„Cele două eseuri pe care le-am marcat reprezintă munca întregii echipe. Am dominat total o partidă cu presiune mare. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm în această finală care va fi organizată la Timişoara. Merităm acest eveniment. Astăzi ne bucurăm pentru victorie, iar de mâine ne vom gândi la următorul meci”, a declarat la final căpitanul Stelian Burcea.

„Suntem mulţumiţi atât de rezultat, cât şi de jocul prestat. Ne-am concentrat doar asupra a ceea ce înseamnă această semifinală, pentru că fără o victorie în partida de astăzi nu am fi putut juca pentru trofeu. Am absorvit presiunea, am avut determinare, s-a văzut asta pe teren. Singura noastră înfrângere din acest sezon a fost cu Baia Mare. Finala va fi strânsă, vrem să păstrăm trofeul la Timişoara”, a spus şi Valentin Calafeteanu.

Foto: ADRIAN PÎCLIŞAN

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns