Timişoara are un nou plan pentru gestionarea deșeurilor medicale

Timişoara are un nou plan pentru gestionarea deșeurilor medicale

Timişoara are un nou plan pentru gestionarea deșeurilor medicale.

Consiliul Local Timișoara a aprobat un nou regulament privind gestionarea deșeurilor medicale umane și veterinare. Conform noului regulament, începând din anul 2024, toți producătorii și generatorii autorizați de deșeuri medicale de pe raza municipiului Timișoara au obligația de a completa Planul de gestionare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală umană și veterinară, conform unui formular unic, tipizat.

Această procedură permite urmărirea cu claritate a etapelor parcurse de către producătorii și generatorii de deșeuri medicale pe fluxul de eliminare a acestui tip de deșeuri.

Regulamentul, aprobat prin HCL 392/2023, creează un cadru legal unitar pentru gestionarea deșeurilor medicale, în condiții de siguranță cât mai mare. Un accent deosebit se pune pe gestionarea deșeurilor periculoase pentru a preveni poluarea mediului și afectarea sănătății publice, în conformitate cu legile naționale și internaționale în domeniu.

Deșeurile vizate sunt: medicamente, chimicale, deșeuri din care ar rezulta riscul de infecție și alte deșeuri provenite din activități de asistență medicală sau veterinară și/sau din cercetări conexe, cu excepția deșeurilor de la prepararea hranei în bucătării sau restaurante, care nu provin direct din activitățile de asistență medicală.

Primăria Timișoara solicită tuturor operatorilor să își completeze planul anual de gestionare a deșeurilor rezultate din activități medicale până la data de 1 martie. Planul vizează activitatea de debarasare de pe teritoriul Timișoarei din anul precedent.

Regulamentul și planul de gestionare a deșeurilor este disponibil online. Operatorii vizați sunt rugaţi să acceseze următorul link: https://beta.primariatm.ro/servicii/planul-anual-gestiune-deseuri-medicale .

În contextul eforturilor Primăriei Timișoara de a avansa procesul de digitalizare, municioalitatea informează că planul de eliminare a deșeurilor, însoțit de o copie a contractului încheiat cu un operator autorizat de deșeuri medicale, poate fi trimis online la adresa: [email protected] .

În cazul operatorilor care nu pot transmite documentele online, aceștia le pot depune în format fizic la Camera 12, pe C.D. Loga, nr. 1, la sediul Primăriei Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Pericole de sezon. Sfaturile profesorului timișorean Emilian Popovici


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *