Bani mai mulți pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți

Bani mai mulți pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți

Bani mai mulți pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți.

Majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți a intrat în vigoare, a anunțat Diana – Alina Cojoleanca, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS)  Timiș.

Conform bazei de date ANPIS, la acest moment, la nivel național, cele 2.188 de familii au în îngrijire 4.404 gemeni ori tripleți.

CITEȘTE ȘI: Ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2023 – 2024. Categorii de beneficiari, unde se pot depune cererile, acte necesare, Anexa la normele metodologice

Totodată, prin apariția normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022 sunt reglementate și situațiile în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani și copiii de la 3 la 7 ani, astfel că, se acordă majorarea prevăzută și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții beneficiază de indemnizația pentru creșterea altui copil, în prezent.

„Indemnizațiile vor fi majorate începând cu următoarele plăți, care vor fi transmise către beneficiari în luna noiembrie, când vor fi făcute plățile pentru luna octombrie. Este de menționat faptul că, părinții care sunt în plată la acest moment, nu trebuie să depună altă cerere, pentru că majorările vor fi operate din oficiu la nivelul Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială”, a precizat Diana – Alina Cojoleanca.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *