Timişenii şi arădenii vor putea circula pe autostradă până la Cluj-Napoca

autostrada lugoj deva 6

Ecoductele Autostrăzii Vestului, adică acele pasaje adăugate proiectului inițial cu scopul de a asigura libera trecere a animalelor sălbatice de-o parte și de alta a magistralei rutiere, vor fi în cele din urmă construite, deși amenajarea lor a fost pusă sub semnul întrebării, în ultimele luni, chiar de autoritățile guvernamentale.

Toate amenajările cu funcțiune ecologică de pe autostrada Lugoj – Deva vor deservi zona piemontană dintre localitățile Coșava (Timiș) și Holdea (Hunedoara), la această ultimă destinație urmând să se adauge, ca dificultate tehnică, problemelor ridicate de existența haldei de steril aferentă termocentralei de la Mintia.

Principala obiecție ridicată de reprezentanții ministerului de resort și, respectiv, de cei al Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră a fost legată de costuri și, derivat din aceasta, de soluția tehnică aleasă pentru rezolvarea situației – dar oficialii au reiterat și ideea că tranzitul animalelor sălbatice prin această zonă (în special al urșilor) a fost mult supraevaluată.

Suma necesară nu este deloc neglijabilă: pentru cele trei ecoducte de la limita dintre județele Timiș și Hunedoara se vor cheltui cel puțin 850 de milioane de lei, soluția tehnică adoptată cu un an în urmă (tunel – viaduct – tunel) implicând și faptul că termenul de finalizare a Autostrăzii Vestului, pe întreaga lungime dintre Nădlac și Sibiu, nu va putea fi devansat, rămânând în contul anului următor.

Există însă și o veste bună: anul viitor, când se va putea circula fără oprire pe Autostrada Vestului, arădenii și timișorenii își vor putea continua călătoria pe magistrală până la Alba Iulia și Cluj-Napoca, întrucât loturile 3 și 4 ale sectorului Sebeș-Turda vor fi finalizate în acest an, iar celelalte două, în primul semestru din 2018.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Timişenii şi arădenii vor putea circula pe autostradă până la Cluj-Napoca

  1. Ba, sunteti nebuni? Fara tunelurile alea care inca nu sunt nici macar licitate, nu se poate merge direct la Cluj pe autostrada, chiar daca prin minune se fac restul bucatilor care nu s-or facut in ani si ani.

    Mai lasati minciunile PSDiste ca ajungeti si voi sa le credeti.

    Cand o fi gata tot, atunci sa mai pomeniti de autostrada. Pana atunci lasati-ne in pace cu asta. Scrieti trebui serioase.

  2. Incepand cu Sova si terminand cu ministru de la transporturi de azi , cum l-o mai chema si pe asta , fiecare are o cate problema cu infrastructura care protejeaza fauna , oare ar trebui inclusi si acesti indivizi la capitolul fauna.

  3. mare branza cu ecoductele astea. zici ca sunt nave spatiale. un pod fara drum si cu vegetatie pe el. puteau fi facute de constructori. intre Nadlag si Szeghed sunt 3 sau 4 si nu s-a facut zarva. doar la noi este ceva extraordinar. si pana la urma cine e mai important? animalele salbatice sau noi, cetatenii Romaniei care platesc dari ca ei sa conduca si sa ne minta.

    1. Animalele sunt mai importante. De aia ai supravietuit … amarastene … Daca te-ai nascut in masina sa nu uiti asta .

  4. ȘȘȘȘT! Sunt de la 7 pe centură … și … joc fotbal, sau sunt albitru! Nu mai știu, dar cert stau pândaș la subalterni … Vorba lui Puya ”și nu uita … când vreau eu mă … pe tine …”

Lasă un răspuns