Timișenii își adună puterile după urgia care a măturat judeţul. Gestul acestor copilaşi este impresionant

Cinci persoane au murit și 40 au fost rănite, însă toți timișenii au rămas cu cicatrici adânci în suflete, după ce urgia a măturat județul, fără avertisment. În timp ce oficialitățile încearcă să scoată la lumină, prea târziu, codurile galbene și portocalii, timișenii încearcă să-și revină. Sute de oameni din întreg județul s-au mobilizat pentru a ajuta autoritățile la curățarea localităților în care trăiesc.

Timișoara, la două zile după vijelie, începe să își revină, străzile sunt din nou populate, parcurile au prins iar viață printre crengile căzute la pământ și sute de copii străbat străzile orașului, pe jos, în drum spre școală.

Pe rețelele de socializare s-au creat mai multe evenimente, timișorenii fiind chemați să ajute la curățarea orașului, în multe zone din urbe asemenea acțiuni având loc fără mobilizare pe internet. De altfel, imediat după ce vântul a măturat totul în cale, zeci de timișoreni au ieșit în stradă și au ajutat la eliberarea unor trotuare, drumuri sau la curățarea centrului orașului.

În timp ce autoritățile caută o vină, bănățenii caută să se sprijine reciproc. Urbea de pe Bega prinde din nou viață, iar timișorenii arată că au puterea să se ridice de la pământ. Una dintre imagini, postată pe o rețea de socializare surprinde câțiva copii care s-au apucat să curețe crengile căzute într-un parc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns