TIMIŞ. Sute de gospodării afectate şi persoane evacuate, în urma ploilor din ultimele zile – UPDATE

Potopul din noaptea trecută a dat mari bătăi de cap timişorenilor. Marţi-dimineaţa, traficul era foarte anevoios, mai multe zone ale oraşului fiind cu probleme îndeosebi pentru conducătorii auto.

De pildă, la pasajul Popa Şapcă, circulaţia a fost întreruptă câteva ore, după ce un autoturism a rămas blocat. Un echipaj al poliţiei s-a postat în intersecţie, pentru a asigura fluidizarea circulaţiei. De asemenea, mai multe maşini ale unor instituţii abilitate în astfel de situaţii au fost prezente în diverse zone ale oraşului. Spre lauda lor, intervenţiile au fost cu folos, pentru că, în scurt timp, traficul se desfăşura normal.

Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş a fost solicitat să intervină, în următoarele locaţii: Maternitatea Bega, Casa Tineretului, Spitalul Municipal Lugoj, Casa de Pensii Lugoj, Piaţa Lugoj, Hotel Parc Buziaş, Enel Buziaş, Liceul Ciacova, precum şi mai multe case de locuit, curţi, grădini din Timişoara şi judeţ, cu precădere din localităţile Timişoara, Lugoj, Buziaş, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Voiteg, Liebling, Săcălaz, Utvin, Sânmihaiu Român, Ciacova, Voiteg, Berini şi Vuccova. De asemenea, au fost evacuate 20 de persoane. O altă problemă care a apărut în urma ploilor a fost refularea apelor în subsoluri. Aceasta se produce datorită faptului că sistemul de canalizare intra sub presiune ca urmare a volumului mare dea pă.

„Aquatim” atrage atenţia că evacuarea apei din subsoluri rezolvă doar momentan problema. Cauzele reale ţin de folosirea improprie a canalizării. Multe subsoluri din Timişoara au fost reamenajate ca locuinţe, birouri sau spaţii comerciale şi, dacă la reamenajare, nu au fost respectate normele legale, fără un proiect tehnic corespunzător, a apărut un risc mare de inundare. În concluzie, dacă reţeaua de canalizare este solicitată din cauza ploii, inundarea locuinţelor este inevitabilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns