Crima din Deva, înregistrată pe camerele de supraveghere

Camerele video de supraveghere din Deva nu au fost de niciun folos pentru a preveni crima înfiorătoare săvârşită de trei adolescenţi în Piaţa Victoriei din Deva, în luna august a anului trecut. În rechizitoriul dosarului în care magistraţii i-a condamnat pe cei trei minori, care au violat şi au ucis o femeie fără adăpost, în centrul Devei, anchetatorii arată că timp de aproape jumătate de oră, în timpul comiterii infracţiunilor, camerele video din zona Pieţei Victoriei au înregistrat-o, în direct, pe femeia încolţită, implorând după ajutor.

Curtea de Apel Alba Iulia i-a condamnat pe Vasile Sîngurelu, la 15 ani de detenţie pentru omor calificat, viol şi tâlhărie şi pe complicii săi Daniel Sîngurelu, 13 ani, şi Raul Adafinei, la 10 ani. Ancheta procurorilor a scos la iveală amănunte înfiorătoare despre modul în care s-au petrecut faptele, care până în prezent nu au fost prezentate publicului. Procurorii au stabilt că în noaptea de 9 august 2015 Daniela Boboia (40 de ani) a fost bătută, jefuită şi violată în Piaţa Victoriei din Deva, lăsată apoi să zacă mai multe ore în stare de inconştienţă. Femeia a murit în spital, după mai multe zile de suferinţă. La scurt timp, agresorii săi, Raul Adafinei (14 ani, la acea vreme), Vasile Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) şi Daniel Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) au fost arestaţi preventiv pentru viol şi tâlhărie şi omor.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 8 spre 9 august 2015, Vasile Sîngurelu, Daniel Sîngurelu şi Raul Adafinei au ieşit în Deva, în jurul orei 22:00, cu scopul de a comite spargeri de magazine şi maşini, şi au rămas pe străzile oraşului până spre dimineaţă. În cursul nopţii, cei trei s-au poziţionat în zona Pieţei Victoria, unde au observat-o pe Daniela Boboia, cunoscută ca om al străzii, care obişnuia să rămână peste noapte în zona clădirii Institutului de Proiectări (IPH).

Cunoşteau victima, pe care au mai tâlhărit-o şi în alte rânduri. Femeia i-a recunoscut pe cei trei şi presupunând că aceştia o vor ataca din nou, s-a refugiat la adăpostul I.P.H., unde ştia că este amplasată o cameră de supraveghere video. „Adolescenţii au decis să atace victima, sens în care s-au deplasat toţi trei din zona statuii lui Decebal către ea. Vasile Sîngurelu şi Raul Adafinei au traversat sensul giratoriu deplasându-se direct la victimă, iar Daniel Sîngurelu a ocolit zona sensului giratoriu pentru a veni din dreapta ei. Vasile Sîngurelu şi Raul Adafinei s-au apropiat de femeie, iar Vasile Sîngurelu a atacat-o încercând să o lovească cu piciorul în partea superioară a corpului spre cap, dar s-a dezechilibrat a căzut şi a ratat lovitura, victima deplasându-se în partea opusă a acestei intrări, avertizându-i pe inculpaţi că zona este supravegheată video”, informează anchetatorii.

Scenele de groază înregistrate video

Ancheta arată că infracţiunile au fost comise începând cu ora 3:50, iar în primele 25 de minute, scenele au fost surprinse de camera video de surpaveghere din zona IPH.

„Cei trei au aşteptat în zona clădirii IPH momentul oportun pentru a ataca victima şi când au văzut că nu sunt persoane în jur s-au apropiat de ea la orele 3:50, din 9 august 2015, aşa cum rezultă din înregistrările video ale unei camere de supraveghere. Femeia, bănuind intenţia lor, s-a refugiat într-o zonă care era luminată şi unde era amplasată o cameră video, care a surprins cum ea a umblat în cerc foarte agitată prin faţa uşii clădirii, începând cu ora 3:50, şi a strigat gesticulând, probabil la inculpaţii care o încolţeau. La ora 4 şi 7 minute, deci după 17 minute cât au ţinut victima în suspans, la intrarea în IPH, s-a observant pe înregistrarea video cum Vasile Sîngurelu s-a apropiat de victimă şi a lovit-o cu piciorul înspre cap. Femeia a umblat în continuare agitată prin faţa aceleiaşi uşi până la ora 4 şi 14 minute, când înregistrarea video surprinde momentul în care Vasile Sîngurelu şi Daniel Sîngurelu au atacat-o deodată”, se arată în dosar.

VEZI MAI MULTE PE zhd.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Crima din Deva, înregistrată pe camerele de supraveghere

  1. Acestia nu sunt oameni si nu trebuie tratati ca atare. Chiar daca era fara adapost… nu lovesti nici macar un animal… incalificabil

    1. Exact. Incalificabil, neomenos si unde mai pui ca erau in Tema cu atacuri si furturi. Daca ar fi fost in State …ar fi luat fiecare cel putin 25 de ani sau inchisoarea pe viata fara drept de apel. Luat exemplary de la justitia americana si va promit ca veti scapa tara de lepre. ..

  2. Trebuie sa primeasca pedeapsa capitala!!!!
    Sa nu iti fie mila de un om si sa il chiunui din placere inseamna ca esti un drac periculos care nu mai are sanse pe Pamant!!!!
    Executati dracii! nu avem nevoie de asa ceva. Il urasc pe diavol si pe oamenii lui!!! Toti trebuie trimisi fortat la stapanul lor prin aceleasi chinuri pe care le fac si ei altora!! Sper sa aibe o viata de cosmar la puscarie si sa vada bataia lui Dumnezeu!!! Sper sa aibe grija colegii de puscarie si sa ii violeze zilnic!!

  3. Viitorul tarii… Doar cu pedeapsa capitala se mai poate face ceva pt viitorul tarii …altfel vom auzi din ce in ce mai des de aceste probleme … Aia ar trebui chinuiti pana la moarte!!!

  4. trebuie in primul rand cercetata cauza care a determinat ca un om si mai ales un copil sa ajunga bestie mizerabila. daca-i omori si cauza ramane, nu ai facut mare lucru.

Lasă un răspuns