În Timiş, subvenţiile pentru sectorul zootehnic sosesc cu viteza melcului

animale

Suntem în anul în care exasperarea fermierilor a atins cote nemaiîntâlnite din cauza întârzierii subvenţiilor.

Sectorul zootehnic a avut cel mai mult de suferit, în condiţiile în care, pe lângă lipsa banilor, s-a confruntat cu condiţii de piaţă vitrege, în special pentru lapte.

Banii au început să vină, dar cu ţârâita, astfel că zeci de mii de crescători de animale din întreaga ţară sunt încă în aşteptare. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a găsit de cuviinţă să facă publice situaţiile plăţilor din mai multe judeţe, printre care se numără şi Timişul.

Astfel, ajutorul național tranzitoriu pentru vaci de lapte, în cuantum de 24,36 euro pe tona de lapte, a intrat în conturile a 734 de beneficiari timişeni, în timp ce numărul solicitanţilor este de 955.

Ajutorul național tranzitoriu pentru vite de carne, de 97,40 euro pe cap de animal, a fost încasat de 1.549 de fermieri timişeni, din totalul de 1.859 de îndreptăţiţi la această subvenţie.

În sectorul ovinelor, 1.520 din 1.859 de fermieri solicitanţi şi-au primit ajutorul naţional tranzitoriu, de 5,91 euro pe cap de animal.

Aceeaşi este şi valoarea ajutorului național tranzitoriu pentru caprine, cu 134 fermieri timişeni plătiţi până la această oră, din totalul de din 180 de solicitanţi.

Sprijinul cuplat pentru vacile de lapte, în cuantum de 826 de euro pe cap de animal, a fost încasat de 18 dintre cei 81 de fermieri care au cerut acest sprijin anul trecut. Sprijinul cuplat pentru taurine, de 1.221,92 euro pe cap de animal, a intrat în contul unui singur fermier timişean, existând doar trei solicitări eligibile pentru această formă de sprijin extrem de generoasă, însă greu de accesat din cauza condiţiilor dificile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii.

Sprijinul cuplat pentru ovine, de 4,68 euro pe cap, are la această oră 720 de crescători timişeni cu banii acontaţi, numărul total al solicitanţilor fiind de 893. Sprijin cuplat pentru caprine, tot de 4,68 euro pentru fiecare animal, a fost încasat de 29 dintre cei 47 de fermieri din Timiş care l-au cerut în 2015.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *