TIMIȘ. Şcoli fără autorizaţie de funcţionare

lucrari scoli

În ultimele săptămâni, o comisie de control formată din specialişti de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie a verificat unităţile de învăţământ din judeţ pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. În urma controlului s-a decis că unele şcoli să nu primească autorizaţie sanitară de funcţionare întrucât nu beneficiază de alimentare cu apă sau pentru că fac obiectul unor lucrări în desfăşurare.

Printre aceste unităţi de învăţământ se regăsesc şi licee de renume din oraşul de pe Bega, cum ar fi Colegiul Naţional „C.D. Loga”, Liceul Teoretic „J.L. Calderon” şi Liceul Teoretic „N. Lenau”, şcoli la care se desfăşoară lucrări de renovare care, după toate probabilităţile, nu vor fi terminate până la data începerii noului an şcolar.

Legat de subiectul autorizaţiilor sanitare de funcţionare, Francisc Halasz, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, ne-a declarat: „Lipsa acestui aviz nu însemnă că procesul de învăţământ din şcoala respectivă va fi oprit. Unitatea şcolară va funcţiona pe responsabilitatea directorului”. (Este vorba de acele unităţi la care neacordarea autorizaţiei nu este cauzată de lucrări de renovare ce fac imposibilă desfăşurarea orelor de curs).

Până în momentul de faţă, 16 unităţi de învăţământ sunt neautorizate, însă, potrivit celor spuse de Francisc Halasz, numărul acestora ar putea fi mai mare. Pentru anul şcolar 2015 – 2016, reţeaua şcolară din Timiş va avea 195 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, respectiv 612 şcoli, care vor cuprinde 95.000 de elevi.

Până în prezent au fost verificate 19 grădiniţe, 105 şcoli gimnaziale, 50 licee şi opt şcoli de învăţământ special, specialiştii controlând starea spaţiilor de clasă, dacă există apă potabilă în şcoală şi dacă este asigurată dezinfecţia.

„Cele mai multe şcoli care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare sunt cele din satele aparţinătoare unor comune, unde numărul elevilor este foarte mic”, a adăugat inspectorul general-adjunct.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *