Oficialii de la Imigrări ascund problemele sub preș. Timișul, unul din județele care ar putea fi vizate de azilanți

imigranti1

Imigranții au început să acceseze frontiera pe la Beba Veche

Criza imigranţilor este prima mare problemă cu care Europa se confruntă în acest moment. Mii de refugiați ajung zilnic în Grecia, tranzitează Macedonia și Serbia, pentru a pătrunde în Ungaria, în spațiul Schengen. Pentru două dintre țările aflate în imediata apropiere a județului Timiș, criza imigranților a devenit ceva obișnuit.

CITEȘTE ȘI:
TIMIȘ. Şcoli fără autorizaţie de funcţionare

Convoaiele de oameni disperați care forțează trenurile și trec pe sub gardurile de sârmă ghimpată în speranța unei vieți mai bune au ajuns să facă parte din cotidian. Deocamdată, România pare ferită de această problemă, pentru că nu este interesantă, nici măcar ca țară de tranzit, dar, pentru un județ de graniță, posibilitatea unei acutizări a crizei imigranților nu este ceva de neglijat.

Întrebați concret despre evoluția situației, oficialii de la Inspectoratul General pentru Imigrări nu au avut nici un răspuns și ne-au trimis să ascultăm discursul ministrului de interne, semn că timișenii nu trebuie informați și că n-au decât să se descurce cum or ști când se vor trezi cu convoiul de arabi în cucuruz.

Pentru a obține câteva informații despre cererile de azil, despre o eventuală creștere a numărului de refugiați prezenți în Timiș și despre măsurile care se vor lua în acest caz, ne-am adresat pentru început subcomisarului Filimon Pitea, directorul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Timișoara, care ne-a îndrumat către Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Am primit răspunsul (nesemnat) prin poșta electronică în 24 de ore, într-adevăr, dar acesta a fost unul în bătaie de joc.

Nu doream să aflăm secrete de stat, ci câteva lucruri simple: Se confruntă granița de vest a României cu o creștere a numărului de imigranți în ultimele două-trei luni? Dacă Ungaria reușește să își securizeze frontiera și imigranții trec din Serbia în România prin zona noastră, suntem pregătiți să-i primim? Ce rol va juca Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil? Dar Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă? Dacă se va ajunge la depășirea capacității de primire, de cazare, ce măsuri se vor lua? Există posibilitatea să creăm tabere de refugiați formate din corturi sau să-i vedem adăpostiți în parcuri, ca la Belgrad, de exemplu?

În loc de date concrete, ni s-a răspuns că toate informațiile care pot fi făcute publice referitoare la posibilitatea creșterii fenomenului imigraționist au fost deja redate de ministrul Gabriel Oprea.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIȚIA TIPĂRITĂ DE LUNI, 31 august, A COTIDIANULUI RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oficialii de la Imigrări ascund problemele sub preș. Timișul, unul din județele care ar putea fi vizate de azilanți

  1. Ca sa realizati un articol complet trebuia sa va deplasati la Beba veche sa luati interviu la primar si la oameni,ati fi aflat ca din iulie trec migranti pe la Beba veche,dar televiziunile au avut cuvint de ordine spalarea creierelor nu informare obiectiva si pregatirea pentru ce va fi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *