Criza de personal, prima urgență pentru urgențele medicale din Timiș

urgente1

Unitatea de primiri urgențe (UPU) a celui mai mare spital din vestul țării fucționează în regim de avarie, din punct de vedere al personalului medical. Asistentele sunt numeric la jumătate din ceea ce ar trebui să fie, iar doctorii sunt insuficienți.

Din acest motiv, rectificarea bugetară este așteptată cu nerăbdare. ”În loc de 64 de asistente, noi avem 36. Doctori sunt 21 din 28, câți ar trebui să fie, luându-i la numărătoare și pe cei de la punctul de lucru de la Buziaș. Problema este destul de veche. În 2007 aveam un deficit rezonabil de personal, adică eram în proces de reînchegare. Apoi, prim-ministrul de la vremea aceea, Emil Boc, a promovat reducerea personalului bugetar, în sensul că doar la șapte oameni plecați se putea angaja unul. Așa am dus-o până în 2013. Noi am pierdut mulți oameni.

Cinci procente s-au dus fie la pensie, fie în altă țară sau altă structură spitalicească. Anul trecut am putut angaja personal doar pe posturile vacante scoase la concurs. Încă funcționăm în regim de avarie”, a declarat Mihai Grecu, medic-șef la UPU a Spitalului Județean Timișoara.

Dacă pentru medicamente, aparatură medicală, service și altele serviciul de urgențe are bani suficienți până la sfârșitul acestui an, pentru a reîmbogăți zestrea umană a fost nevoie să solicite o rectificare bugetară. ”Am loc pentru peste 20 de asistente pe schema de personal. Nu zic să angajez dintr-o dată 20, dar măcar 10-15 asistente și doi-trei doctori.

Ca să pot bugeta posturile din schemă și astfel să le pot scoate la concurs am solicitat rectificare bugetară”, a precizat Mihai Grecu.

AFLĂ DETALII DIN EDIȚIA TIPĂRITĂ DE LUNI, 31 august, A COTIDIANULUI RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *