Timiş. O supercomună fără prea multe detalii…

În timp ce Biledul figurează drept comună – pol rural de dezvoltare, în propunerea de reclasificare a entităților administrativ-teritoriale făcută de guvern, ce înseamnă acest lucru nu se știe decât în mare, respectiv că și această supercomună, dintre cele 170 câte au fost listate în total la această categorie, va fi sprijinită să se dezvolte economic, dar și din punct de vedere al infrastructurii.

De altfel, primarul Cristian David, întrebat pe această temă, respectiv cum se simte în postura de edil de supercomună, nu a putut oferi detalii despre ce va presupune susținerea guvernamentală.

În schimb, atât el, cât și locuitorii pot fi bucuroși că localitatea în care trăiesc va deveni mai importantă decât este, așa cum a mai fost cândva.

Până atunci, însă, la Biled, în materie de investiții publice se continuă ceea ce este demarat deja.

Oricui, de exemplu, îi sare în ochi lucrarea de iluminat ornamental aflată în lucru în fața primăriei și a clădirii alăturate, ce are pe spațiul verde câteva statui, deși alte obiective sunt de mai mare interes.

Edilul a enumerat, ca preocupari investiționale ale mandatului abia început modernizarea drumurilor interioare și extinderea rețelelor de apă, de canalizare și de curent electric.

Vestea bună este că astfel de lucrări edilitare urmează să se execute și în viitorul cartier nou, iar începerea lor ar putea să dea un impuls edificării de locuințe, care în prezent se află tot în faza de… spargere a gheții.

Cât privește canalizarea, această investiție se află în faza proiectului tehnic, iar lucrările vor începe probabil în anul viitor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns