Tevye lăptarul îi aşteaptă pe melomani la Operă

scripcarul pe acoperis

Melomanii care vor alege să-şi petreacă seara aceasta la Opera Națională Română din Timișoara se vor putea delecta, de la ora 19, cu musicalul în trei acte „Scripcarul pe acoperiș”, după povestirile lui Sholom Aleichem, pe muzica lui Jerry Bock. Libretul îi aparţine lui Joseph Stein, versificația lui Sheldon Harnick, traducerea – Antoanetei Ralian, iar conducerea muzicală – lui Peter Oschanitzky.

„Scripcarul pe acoperiş” este o adaptare după povestirea „Fiicele lui Tevye” de Sholom Aleichem şi prezintă efortul lăptarului Tevye din satul Anatevka, Ucraina, de a-şi menţine familia unită prin respectarea tradiţiilor evreieşti în Rusia anilor 1900. În acea vreme, mariajele erau aranjate de părinți, foarte rare fiind situațiile în care doi tineri se puteau căsători din dragoste. Însă cele mai mari fiice ale lui Tevye (Tzeitel, Hodel şi Hava) îşi urmează aleşii după placul inimii, îndepărtându-se de clanul fidel vechilor obiceiuri. Spectacolul urmăreşte şi pribegia familiei după ce e forţată de autorităţile ţariste să-şi părăsească satul.

„Scripcarul pe acoperiș” poate fi considerat unul dintre cele mai longevive musicaluri din istoria Broadway-ului. A avut premiera în 1964 și este în prezent al 16-lea cel mai jucat spectacol de Broadway din istorie şi cel dintâi care a depăşit 3.000 de reprezentaţii. Adaptarea cinematografică din 1971 a fost și ea încununată de un mare succes în rândul publicului, dar şi al criticilor. Spectacolul de la Timișoara este regizat de Gyorgy Korcsmaros (Ungaria), scenografia poartă semnătura lui Dragoș Buhagiar (București), iar coregrafia îi aparține lui Carmen Cojocaru. Rolul lui Tevye este interpretat de Cristian Rudic, al lui Golde – de Alina Ilea, iar al lui Tzeitel – de Gabriela Toader. Gabriella Avarvari o întruchipează pe Hodel și Nina Zaharescu – pe Yente.

Următoarea reprezentaţie va avea loc în 23 februarie, de la ora 19. Biletele se găsesc la casieria Operei din strada Mărăşeşti nr.2, de duminică până vineri, între orele 11-19 (sâmbăta închis). Rezervări se pot face la numărul de telefon 0256.20.12.86.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns